Környezetvédelmi termékdíj külföldi vállalatoknak

Környezetvédelmi termékadó-tanácsadás

Külföldi cégek esetén megvizsgáljuk, hogy cégüket terheli-e környezetvédelmi termékdíj-regisztrációs kötelezettség, elvégezzük a regisztrációt és benyújtjuk a KVTD-bevallásokat.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Sztankó Dániel, RSM Hungary, Pénzügyi képviseleti csoportvezető

Sztankó Dániel

Igazgató, Adóüzletág

Telefon

A környezetvédelmi termékdíj a környezetet károsító olyan elemeket tartalmazó áruk első magyarországi értékesítését vagy felhasználását terhelő adó, mint például a:

  • csomagolások, 
  • akkumulátorok, 
  • reklámhordozó papírok, 
  • gumiabroncsok, 
  • elektronikus készülékek, 
  • vagy elektronikus berendezések. 

A legtöbb céget a csomagolás kapcsán érinti a környezetvédelmi termékdíj, mivel termékeiket csomagolóanyagokba csomagolva értékesítik. A csomagolóanyagok meghatározása széleskörű, kiterjed például a raklapokra is. 

Ha cégük már rendelkezik áfaregisztrációval, felmerülhet környezetvédelmi termékdíjcélú regisztrációs és környezetvédelmi termékdíj-bevallási kötelezettség is. Környezetvédelmi termékdíj-regisztrációra általában abban az esetben van szükség, ha belföldön értékesít a cég olyan termékeket, amelyeket Magyarországra behozott (általánosabban megfogalmazva az első belföldi termékértékesítés után). A környezetvédelmi termékdíj-regisztrációs kötelezettség elkerülhető, ha a termékdíj-kötelezettséget a cég belföldi vevője átvállalja (ebben az esetben átvállalási szerződés szükséges). 

Szolgáltatásunk keretében meghatározzuk, hogy szükséges-e cégük esetében Magyarországon környezetvédelmi termékdíj-regisztráció, tanácsot adunk az átvállalási szerződésre vonatkozóan, elvégezzük a környezetvédelmi termékdíj-regisztrációt, ha cégük már rendelkezik áfa-számmal, és segítséget nyújtunk a környezetvédelmi termékdíj-bevallások kapcsán.


Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat