Facebook image
Szektoraink

Társasági jog

Egy társaság működtetése körében a jogi képviselőtől alapvető elvárás a gyors és hatékony tanácsadás biztosítása a cégalapítás, cégmódosítás, esetleges cégmegszűnés – így végelszámolás, csődeljárás, felszámolás – valamint a cégműködés kapcsán felmerülő döntések meghozatala során is. 

Egy vállalkozás felépítése, a megtermelt vagyon hatékony védelme és tulajdonosok felé történő eljuttatása ugyancsak a megfelelően átgondolt és kialakított társasági struktúrán alapul. 

A társasági jog vezérli emellett a komplex ügyleteket, így a cégértékesítéseket, átstrukturálásokat, kiválásokat, beolvadásokat is. Látható, hogy a társasági jog jóval túlmutat a cégalapítással, módosítással, megszüntetéssel kapcsolatos feladatok keretein és adózási, számviteli akár könyvvizsgálati feladatok komplex összehangolását igényli. Partnereinket a társasági jog minden tekintetében széles körű tapasztalatokkal rendelkező munkatársaink támogatják.

Miért válassza Társasági jog szolgáltatásunkat?
A társasági jogi megfelelés, illetve megfelelő társasági struktúrák kialakítása minden cég számára a megbízható működés egyik sarokköve. Az adózási, vagyonmegőrzési, cégértékesítési és öröklési kérdéseket is figyelembe vevő struktúrák kialakításában munkatársaink kiemelt tapasztalattal rendelkeznek. Külföldi és belföldi vállalkozások és magánszemélyek számára végzünk jogi szolgáltatást társasági jogi területen, gyorssá és hatékonnyá téve a cégek alapításának folyamatát és a működés kapcsán felmerülő feladatok megoldását. Emellett munkatársaink széles rálátással rendelkeznek társaságok átalakulásával kapcsolatos feladatok ellátásában, és a résztvevő szakemberek (könyvelők, könyvvizsgálók) munkájának támogatásában, illetve teljes átalakulási folyamatok megtervezésében és lebonyolításában. Irodánk támogatást tud nyújtani cégek megszűnése esetére és vállaljuk a végelszámolói feladatok ellátását is.

Társasági jogi szolgáltatásaink az alábbiakra terjednek ki:

 • Cégalapítás, cégiratok módosítása
 • Átalakulások teljes körű – jogi, adózási és számviteli szempontú – megtervezése
 • Egyesülések (beolvadások, összeolvadások) és szétválások (kiválások és különválások) lebonyolítása
 • Tanácsadás csőd, illetve felszámolási folyamatok tekintetében, képviselet eljárások során
 • Végelszámolások lebonyolítása, végelszámolói feladatok ellátása
 • Jogi képviselet végrehajtási eljárás során
Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!
Udvardy Károly ügyvéd | RSM Legal

dr. Udvardy Károly

Ügyvéd

dr. Pál Gergely

Telefon
RSM Szűcs & Partnerei
Ügyvédi Iroda
Kérjen online árajánlatot!
Ajánlatkérés
  Teljes körű tájékoztatás

  Jogi csoportunk hírlevél formájában tájékoztatja ügyfeleinket az aktuális törvényi változásokról. Úgy véljük, az időben történő tájékoztatás a változásokról nagyban hozzájárul ügyfeleink pénzügyi terveinek pontosításához.

  Társaságunk szakértői rendszeresen megírják véleményüket blogunkon.

  Iratkozzon fel értesítőnkre, hogy első kézből megkapja publikált anyagainkat!

  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat