Facebook image

Csepei Kinga

Vezető menedzser, Adóüzletág

Csepei Kinga közgazdász, regisztrált adótanácsadó, 2014-ben csatlakozott az RSM Hungary adóüzletágának csapatához. Nemzetközi adózási ügyek, vagyon- és hagyatéktervezés, valamint a családi vállalkozásokhoz kapcsolódó adózás a szakmai fókuszterülete. Adótervezési és adóstrukturálási projekteket irányít, magánvagyon tervezési tanácsadásokat vezet.
Több mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, pályafutása során dolgozott nemzetközi nagyvállalatnál belső adószakértő munkatársként, illetve nemzetközi tanácsadó cégek szakértőjeként is. Szakmai pályája során adószakértőként egy rendkívül kompetitív piacon a legmagasabb elvárásoknak is meg tudott felelni. Tapasztalatai a nemzetközi adózás, adóstruktúrák kialakítása, adótervezés, komplex adótanácsadás, adókalkulációk és adóbevallások elkészítése terén szerteágazóak.

Telefon
Csepei Kinga témái
Csepei Kinga

Őszi adócsomag 2023 – áfát, taot, és szja-t érintő változások

2023. november 21-én fogadta el a Parlament a 2024. és 2025. évi adótörvény változtatásait tartalmazó őszi adócsomagot*. Az RSM alábbi blogbejegyzésében a társaságok szempontjából legfontosabb, általános forgalmi adót, társasági adót, SZJA-t, és egyéb adónemeket érintő, valamint az USA-magyar kettős adóegyezmény megszűnése kapcsán életbe lépő változásokat foglaltuk össze.

Tovább
Csepei Kinga

Őszi adócsomag-tervezet – áfát, taot, és szja-t érintő változások

2023. október 17-én jelent meg a 2024. és 2025. évi adótörvény változtatási javaslatait tartalmazó őszi adócsomag. Az RSM alábbi blogbejegyzésében a társaságok szempontjából legfontosabb, általános forgalmi adót, társasági adót, SZJA-t, és egyéb adónemeket érintő, valamint az USA-magyar kettős adóegyezmény megszűnése kapcsán életbe lépő változásokat foglaltuk össze. Az adócsomag jelenleg véleményezés alatt áll.

Tovább
Csepei Kinga

Adó extrákkal

Bár a kormányzati törekvések korábban az adminisztráció egyszerűsítése felé mutattak, a külső és belső gazdasági hatások miatt új extraprofit adók is bevezetésre kerültek.

Tovább
Csepei Kinga

Katás vagyok, milyen adózást válasszak?

A Kata, a jogszabálymódosítás következtében a jövőben az egyéni vállalkozók számára fenntartott adónem lesz. Ráadásul, aki közülük cégeknek, adóalanyoknak is számláz, az is kénytelen lesz másik adónemet választani szeptembertől.

Tovább
Csepei Kinga

SZÉP-kártya - marad év végéig a kedvező adózás

Egy június 10-én hatályba lépett kormányrendelet hatására változatlanok maradnak 2021. második felében is az egyes SZÉP-kártya alszámlákra és a rekreációs keretre vonatkozó éves keretösszegek. Ennek következtében 2021. december 31-ig továbbra is a megnövekedett összeghatárig, szociális hozzájárulási adótól mentesen adhatók a SZÉP-kártya juttatások béren kívüli juttatásként.

Tovább
Csepei Kinga

Saját tőke problémák és adózási szempontok

A cég saját tőke problémája akár a cégformára is kihathat, vagy a társaság megszűnését is eredményezheti, ha beszámolókészítés kapcsán a tőkevesztésre fény derül minél előbb lépni kell a helyzet rendezése érdekében. Mikor kell lépni, mennyi ideje van a társaságnak és milyen irányba indulhat a tőkerendezés érdekében?

Tovább