Facebook image
Szektoraink

Adó- és áfaregisztráció, pénzügyi képviselet

Magyarországon működő nemzetközi cégek vagy nemzetközi terjeszkedést tervező magyar társaságok számára nyújtunk pénzügyi és adóügyi képviseleti szolgáltatásokat, áfa és egyéb közvetett adómegfelelési és közvetett adótanácsadási szolgáltatásokat. 

Áfaregisztráció Magyarországon

A Magyarországra árukat importáló vagy Magyarországról vagy Magyarországra árut szállító társaságoknál felmerülhet a magyar áfaregisztráció kötelezettsége. Általában az alábbi esetekben szükséges Magyarországon áfa célra bejelentkezni: 

  • Magyarországon történő termék értékesítése
  • Termék importja Magyarországra az EU-n kívülről vagy termék behozatala más EU tagállamból
  • Termék értékesítése Magyarországi raktárból
  • Saját termék behozatala Magyarországra más EU tagállamból vagy saját termék kivitele Magyarországról más EU tagállamba (bizonyos kivételekkel)
  • Fel- vagy összeszerelés tárgyát képező termékértékesítés bizonyos esetekben
  • Magyarországi konferencia, kiállítás vagy képzés kapcsán történő belépődíj átvétele 
  • Magyarországi végfogyasztók részére történő (B2C) termék értékesítése a 35 000 EUR összegű küszöbérték felett (távolsági értékesítés)

Ha Ön eddig még nem jelentkezett be áfa célra, de ezt most orvosolni kívánja, van lehetőség visszamenőleges hatályú regisztrációra és az áfabevallások visszamenőleges benyújtására. 

Miben tudunk segíteni a magyar adó- és áfakötelezettségek, adószám kapcsán?

Az RSM Hungary segíthet annak eldöntésében, hogy az Ön cégére vonatkozik-e áfaregisztrációs kötelezettség, valamint segítünk az áfabejelentkezés teljesítésében, amennyiben szükséges. Elkészíthetjük és benyújthatjuk az áfabejelentkezést cégük nevében és a legtöbb európai nyelvről le tudjuk fordíttatni magyarra a szükséges áfaregisztrációs dokumentumokat.

Amint rendelkezésre áll az áfaszám, elkészítjük és benyújtjuk cégük nevében az áfabevallásokat.

Az RSM Hungary a vezető pénzügyi képviseleti szolgáltató Magyarországon, pénzügyi képviseleti szolgáltatásainkat 2004-ben indítottuk. Organikus növekedésünk és az évek során felhalmozott szakmai tapasztalat eredményeként magasan képzett, idegen nyelveket kiválóan beszélő szakértői csapatunk dolgozik ezeken a megbízásokon. 

Miért válassza Pénzügyi képviselet és adóregisztráció szolgáltatásunkat?
Pénzügyi képviselet és adóregisztráció feladatokat ellátó csoportunk tagjai a magyar és nemzetközi áfára szakosodott szakértők. Globális piaci szereplők tanácsadójaként nagy tapasztalattal rendelkezünk ezen a területen.

Szolgáltatásaink:

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

Németh Lilla

Igazgató, Adóüzletág

Telefon
Kérjen ajánlatot online!