Facebook image
RSM Hungary dr. Clamba Viktória szenior adótanácsadó

dr. Clamba Viktória

Vezető menedzser, Adóüzletág

dr. Clamba Viktória végzettségét tekintve jogász, adótanácsadó. Több mint 10 éve foglalkozik jogi, számviteli és adótanácsadással. Pályáját egy kisebb nemzetközi hátterű adótanácsadó cégnél kezdte, majd Big 4 társaságnál szerzett széles körű tapasztalatot M&A-tranzakciók, vállalatfelvásárlások, átalakulások és átstrukturálások terén, valamint átfogó nemzetközi és belföldi tanácsadásokban, projekt menedzsmentben, illetve az ügyfelek adóhatóságok előtti képviseletében. Foglalkozott társasági adó, helyi iparűzési adó, áfa, személyi jövedelemadó stb. adónemeket érintő tanácsadással is.

A RSM Hungary vezető menedzsereként elsősorban hazai és nemzetközi strukturálásokhoz kapcsolódó adótervezési munkákban, átvilágításokban és adótervezési projektekben vesz részt, illetve a közvetett magyar filmtámogatási rendszerhez kapcsolódó tanácsadási és tervezési projektek koordinálása a feladata. Közvetett és közvetlen adózással is foglalkozik, közreműködik az ügyfelek teljes körű adózási teendőinek a támogatásában.

Telefon
dr. Clamba Viktória témái

Közeleg a határidő: korábbi részesedésszerzés utólagos bejelentése adóamnesztiával!

2024-ben adóamnesztia lehetőséget kapnak a társaságok a korábban a NAV felé be nem jelentett részesedésszerzéseik utólagos bejelentésével. Ezzel olyan céges adózók mentesülhetnek a TAO-fizetés alól, akik korábban elmulasztották a más társaságokban szerzett tulajdonrészeszüket bejelenteni. A részesedések utólagos bejelentésére május 31-ig van lehetőség! Az utólagos bejelentés legnagyobb nyertesei azok a vállalatok lehetnek, akik jelentős piaci érték növekedésre számítanak a leányvállalatukban.

Tovább

Év végi adóoptimalizálási lehetőségek

Az év vége közeledtével a társaságoknak több adózási területen érdemes körülnézniük, hogy felmérjék, hol tudják működésüket optimalizálni, illetve felkészülni az őket érintő aktuális változásokra. Legfrissebb blogbejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány olyan adónemet (TAO, KIVA, ÁFA) illetve munkavállalói juttatást, amelyet érdemes az elkövetkezendő hetekben adózás szempontjából megvizsgálni.

Tovább

Itt a szén-dioxid kvóta adó

A 2023. július 17-én megjelent - a szén- dioxid kvótával kapcsolatos -320/2023 (VII. 17.) Kormányrendelet nem titkolt célja az ország legnagyobb szén-dioxid kibocsátóinak jelentős mértékű megadóztatása, mely több tucat, köztük számos külföldi tulajdonban lévő érintettnek jelent extra adófizetési kötelezettséget. Blogbejegyzésünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább