Facebook image

Reinics Krisztina

Számviteli igazgató, az IFRS részleg vezetője

Reinics Krisztina végzettségét tekintve közgazdász, mérlegképes könyvelő vállalkozási és IFRS szakon. 20 éve foglalkozik belföldi és nemzetközi számvitellel, számviteli tanácsadással. Pályafutását nemzetközi számviteli tanácsadó cégnél kezdte. Azt követően 2006-ban csatlakozott az RSM Hungary szakértő csapatához, ahol megelőzően számviteli üzletágvezető-helyettesként szervezésével és koordinálásával támogatta a számvitel teljes területét. Jelenleg számviteli igazgatóként és a nemzetközi számviteli részleg önálló, teljeskörű vezetőjeként komplex számviteli tanácsadások és projekt számviteli feladatok vezetését végzi.
Széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik a számvitel különböző speciális területein, mint nemzetközi számvitel (IFRS, US GAAP),pénzügyi számvitel, konszolidáció.


Szakterületei:
Nemzetközi számvitel (IFRS, US GAAP) | Komplex számviteli tanácsadás | Pénzügyi számvitel | Konszolidáció |

Telefon
Reinics Krisztina témái

Az IFRS és a Fenntarthatósági (ESG) jelentés

A Nemzetközi Fenntarthatósági Standard Testület (ISSB) 2024 januártól bevezette első két IFRS standardját: az IFRS S1-et és az IFRS S2-t. A standardok révén megvalósult az a cél, hogy a fenntarthatósággal (ESG) kapcsolatos közzététel megfelel egyrészt a befektetők igényének a fenntarthatósági információk iránt, másrészt segít a vállalatoknak átfogó áttekintést nyújtani fenntarthatósági erőfeszítéseikről.

Tovább

Számvitel 2024 – mi változott?

Összefoglaltuk a legfontosabb, 2024-ben életbe lépő számviteli változásokat, melyeket minden társaságnak érdemes év elején a vállalat könyvelési, könyvvizsgálati rendszerébe illeszteni. Fontos figyelni arra, hogy a Számviteli törvény (Szt.) 2023-ban több alkalommal módosult, ezek a számviteli változások több jogszabályban kerültek szabályozásra.*

Tovább

Az IFRS áttérés legfontosabb szabályai – kik az érintettek?

Magyarországon az IFRS (International Financial Reporting Standards, azaz Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) szerint köteles összeállítani éves beszámolóját minden tőzsdén jegyzett vállalkozás, valamint a hitelintézet és a hitelintézettel egyenértékű pénzügyi vállalkozás. Emellett vannak olyan társaságok, akiknek az IFRS szerint van lehetőségük összeállítani éves beszámolójukat. Az IFRS-ekre történő áttérés szabályai összetettek, melyek részleteit az alábbi blogbejegyzésünkben tekintjük át.

Tovább