Facebook image
Szektoraink

Külföldi áfa-visszatérítések kezelése

A magyar társaságok a külföldi beszerzéseik után külföldön megfizetett áfát visszaigényelhetik az EU tagországokban és néhány viszonosságot biztosító országban. Segítséget nyújtunk cégének a külföldi áfa-visszaigénylési kérelem elkészítésében, ellenőrzésében. 

Hasonlóképpen támogatást biztosítunk az áfa-visszatérítésben, amennyiben társaságuk az EU-ban, Svájcban, Liechtensteinben vagy Norvégiában letelepedett vállalat és helyi áfát fizet magyarországi beszerzései után.

A helyi szinten felszámított áfa visszaigénylésében  az úgynevezett 8. és/vagy 13.  EU áfa irányelvben leírt folyamat keretében (külföldi áfavisszatérítés) tudjuk támogatni a társaságokat. 

kérje szakértőink segítségét!

Miért válassza az RSM áfa-visszaigénylési tanácsadását?
A feladattal foglalkozó szakértő csapatunk széles tapasztalattal rendelkezik az áfával kapcsolatos problémák megoldásában. Az RSM globális szakértői hálózata mellett cégünk tagja a Nemzetközi ÁFA Szövetségnek (IVA),amely a világ legnagyobb független, áfa kérdésekkel foglalkozó, áfa vagy azzal egyenértékű forgalmi adók vonatkozásában cégek és tanácsadók érdekeit világszerte képviselő nemzetközi testület.

Az RSM International hálózatának tagjaként egy telefonhívással hozzáférünk a világ hatodik legnagyobb, 120 taggal és több mint 800 irodával szolgáltatásokat nyújtó hálózat tagjainak helyi szakértelméhez.

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

Németh Lilla

Igazgató, Adóüzletág

Sztankó Dániel, RSM Hungary, Pénzügyi képviseleti csoportvezető

Sztankó Dániel

Igazgató, Adóüzletág

Telefon
Kérjen ajánlatot online!
  Teljes körű tájékoztatás

  Adócsoportunk hírlevél formájában tájékoztatja ügyfeleinket az aktuális adóváltozásokról, illetve az esetlegesen megjelenő adóhatósági jogértelmezésekről. Úgy véljük, az időben történő tájékoztatás a jogszabályi változásokról nagyban hozzájárul ügyfeleink pénzügyi terveinek pontosításához, valamint az adóoptimalizálásukhoz.

  Társaságunk szakértői rendszeresen megírják véleményüket blogunkon.

  Iratkozzon fel értesítőnkre, hogy első kézből megkapja publikált anyagainkat!

  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat