Facebook image
Szektoraink

Távolsági értékesítés - adózási és számviteli tanácsadás

Az EU legmagasabb, 27 százalékos áfakulcsa jelentős versenyhátrányt jelent azoknak a magyar vállalkozásoknak, akik külföldi magánszemély vevők részére értékesítenek. Ezeknek a vállalkozásoknak érdemes végiggondolniuk, hogy ki tudják-e használni a távolsági értékesítés előnyeit: a versenyképes értékesítési árakat, az egyszerű, átlátható és hatékony értékesítési folyamatot, az alacsony áfát és az alacsony társasági adót.

Webshopon keresztül történő távolsági értékesítéssel kapcsolatos adózási és számviteli tanácsadásunk keretében megfelelő adózási formák kiválasztásában és a teljes körű könyvelési feladatok ellátásában állunk ügyfeleink rendelkezésesre.

Távolsági értékesítéssel kapcsolatos adózási és számviteli tanácsadásunkat azoknak a vállalkozásoknak ajánljuk, akik külföldi magánszemélyeknek úgy értékesítenek, hogy a megrendelt termékeket Magyarországról (vagy másik, a szállítási címtől eltérő tagállamból) el is szállítják, vagy szállíttatják a vevőhöz. Ilyen ügyleteik vannak például az online értékesítést végző, illetve a webáruházakat üzemeltető vállalkozásoknak.

Miért válassza webshopoknak nyújtott adózási és számviteli tanácsadás szolgáltatásunkat?
Számviteli üzletágunk több éve támogat külföldi adószámmal rendelkező magyar vállalkozásokat könyvelési, számviteli feladataik megtervezésében és ellátásában. Teljes körű könyvelési szolgáltatásunk során folyamatosan nyomon követjük a külföldi értékesítések értékét, illetve igény esetén a külföldi számlázási feladatokat is megtervezzük, elvégezzük.

Távolsági értékesítéssel kapcsolatos adózási és számviteli tanácsadás során az alábbi szolgáltatásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére:

 • teljes körű áfa- és számviteli tanácsadás;
 • elektronikus számlázás (vagy csak számlázással kapcsolatos tanácsadás);
 • könyvelés;
 • összesített adatok rendszer szinten való vezetése és ellenőrzése;
 • távolsági értékesítéssel kapcsolatos teljes körű tanácsadás;
 • pénzügyi képviselet és adóregisztráció.
Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!
Sztankó Dániel, RSM Hungary, Pénzügyi képviseleti csoportvezető

Sztankó Dániel

Igazgató, Adóüzletág

Héhn Miklós partner, számviteli üzletágvezető

Héhn Miklós

Partner
Vezérigazgató-helyettes

Telefon
Kérjen ajánlatot online!
  Teljes körű tájékoztatás

  Adócsoportunk hírlevél formájában tájékoztatja ügyfeleinket az aktuális adóváltozásokról, illetve az esetlegesen megjelenő adóhatósági jogértelmezésekről. Úgy véljük, az időben történő tájékoztatás a jogszabályi változásokról nagyban hozzájárul ügyfeleink pénzügyi terveinek pontosításához, valamint az adóoptimalizálásukhoz.

  Társaságunk szakértői rendszeresen megírják véleményüket blogunkon.

  Iratkozzon fel értesítőnkre, hogy első kézből megkapja publikált anyagainkat!

  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat