Facebook image
Szektoraink

Gazdasági büntetőjogi tanácsadás

Szolgáltatásunk a társaságok normál működési körében azonosítható jogi, adójogi kockázatok feltérképezését és kezelését biztosítja. A gazdálkodási folyamatok átvilágításán belül kiemelt figyelemmel vizsgáljuk meg a társaság pénzügyi tranzakcióit, szerződéses kapcsolatait és beszállítói, alvállalkozói körét, hogy a lehetséges kockázatokat azonosítani tudjuk. A társaság érdekkörébe tartozó cégalapítások, átalakulások, felvásárlások, due diligence során felmerülő kérdések áttekintése partnereink érdekeinek védelmét szolgálja. Az adó, pénzügyi és számviteli kötelezettségek áttekintése az adóoptimalizálás jogszabályi kereteknek való megfelelését hivatott ellenőrizni, a kialakított adóstruktúra felülvizsgálatával pedig annak validálását és optimalizálását biztosítja. 

Miért válassza Gazdasági büntetőjogi tanácsadás szolgáltatásunkat?
Kockázatelemzésünk segítségével jó eséllyel kiszűrhetőek azok a vétlen vagy szándékos magatartások, amelyek a társaság számára hátrányt vagy kárt okozhatnak. Szolgáltatásunkkal csökkenthető a normál működésből adódó áldozattá válás lehetősége, adatelemzésünk segítségével pedig a jelentős ügyletek előtt a potenciális partnerek átvilágításával csökkenthetőek a gazdasági és jogi kockázatok. A társaság tevékenységével kapcsolatos speciális kötelezettségek vizsgálata biztonságot nyújt ezen kötelezettségek jogszabályoknak teljes körűen megfelelő betartására és időben és tartalomban is megfelelő teljesítésére. Mindemellett lehetőség nyílik a vezetői tisztséget betöltők felelősségi kockázatainak áttekintésére, és ezen kockázatok minimalizálására is.

A társaságok számára fontos támogatást jelent a gazdasági, vagyon elleni jogi ügyekben a sértetti képviselet és tanácsadás és az igényérvényesítés folyamatának gondozása, következetes végigvitele, amelyben nagy gyakorlattal rendelkezünk. Tapasztalataink szerint a sértetti kárigény polgári jogi igényének érvényesítése büntetőeljárás keretében szélesebb körben és hatékonyabban alkalmazható eszközt biztosít a társaságok számára.

Gazdasági büntetőjoggal kapcsolatos szolgáltatásaink az alábbi körre terjednek ki: 

 • A gazdálkodás folyamatának átvilágítása
 • A társaság érdekszférájában bekövetkezett és tervezett átalakulások átvilágítása
 • Az adó, pénzügyi és számviteli kötelezettségek áttekintése
 • Speciális tevékenységek átvilágítása
 • Vezető tisztségviselők felelősségi körének auditja
 • Sértett jogi támogatása kártérítési ügyekben
 • Gazdasági büntetőügyben nyújtott jogi képviselet

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

dr. Falcsik István

Ügyvéd

Telefon
RSM Szűcs & Partnerei
Ügyvédi Iroda
Kérjen online árajánlatot!
Ajánlatkérés
  Teljes körű tájékoztatás

  Jogi csoportunk hírlevél formájában tájékoztatja ügyfeleinket az aktuális törvényi változásokról. Úgy véljük, az időben történő tájékoztatás a változásokról nagyban hozzájárul ügyfeleink pénzügyi terveinek pontosításához.

  Társaságunk szakértői rendszeresen megírják véleményüket blogunkon.

  Iratkozzon fel értesítőnkre, hogy első kézből megkapja publikált anyagainkat!

  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat