Facebook image

Mosonyi Ádám

Partner, Bejegyzett könyvvizsgáló

Több mint egy évtizedes könyvvizsgálati, számviteli, adózási és vezetői tapasztalattal rendelkezik. Részt vett cégátvilágítások elkészítésében, bejegyzett könyvvizsgálóként pedig számos helyi és nemzetközi vállalatcsoport könyvvizsgálatáért volt felelős a magyar Számviteli törvény és IFRS alapján készült beszámolók esetében is. A Könyvvizsgálói Kamara tagja, rendelkezik IFRS, Kibocsátói, Befektetési vállalkozási, Biztosítói és Pénzügyi intézményi minősítéssel.
Az RSM Hungary csoport független könyvvizsgálati üzletágának vezetőjeként célja a társaság kompetenciakörének további bővítése, digitális képességeinek fejlesztése.

Telefon
Mosonyi Ádám témái
Mosonyi Ádám

Könyvvizsgálat: speciális esetek

A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény és egyéb jogszabályok nem csupán üzleti évek könyvvizsgálatát rendelik el, hanem a könyvvizsgálat vonatkozhat egy-egy speciális számviteli dokumentum kötelező auditjára is, mely során könyvvizsgáló bevonása szükséges. Vegyük sorra, melyek a leggyakoribb speciális audit esetek.

Tovább
Mosonyi Ádám

ChatGPT a könyvvizsgálatban – előnyök és kihívások

A mesterséges intelligencia (angolul: Artificial intelligence, “AI”) folyamatosan fejlődik és napjainban egyre több iparág napi gyakorlatába épül be, legyen szó ipari gyártótól a szolgáltató cégeken át, természetesen ideértve a könyvvizsgálatot is. A ChatGPT és más AI rendszerek kiváló eszközök lehetnek az auditori munka során, mivel segíthetnek a hatékonyabb kommunikációban, információgyűjtésben és problémamegoldásban. Az AI auditori munka során történő alkalmazása lehetővé teszi a feladatok automatizálását és a munkafolyamatok gyorsítását. Ugyanakkor fontos észben tartani, hogy az AI-t ésszerűen és felelős módon kell alkalmazni.

Tovább