Facebook image

Balogh Zoltán

IT audit manager

Zoltán több éves IT tanácsadói tapasztalattal rendelkező szakember. Számos helyi és nemzetközi vállalat könyvvizsgálatát támogató informatikai vizsgálatot vezetett különféle szektorokban, többek között banki, biztosítói, autóipari, egészségügyi gyártói és élelmiszeripari területeken. Részt vett információbiztonsági irányítási rendszerek bevezetésében és tapasztalatot szerzett informatikai belső auditok végrehajtásában is. Pályafutása során nemzetközi tanácsadó cégek szakértőjeként dolgozott.
Rendelkezik IRCA által tanúsított ISO27001 vezető auditor képesítéssel és tanúsított IT Risk Manager.

Telefon
Balogh Zoltán témái
Balogh Zoltán

NIS2 és a kockázatkezelés

A kiberbiztonság kérdése kiemelkedő jelentőséggel bír a digitális kor új kihívásai között. Az Európai Unió NIS2 irányelve egy olyan szabályozási keretet hoz létre, amely az információbiztonság növelésével kívánja védeni az EU digitális infrastruktúráját. A NIS2 nem csupán egy újabb bürokratikus akadály, hanem egy lehetőség a vállalatok számára, hogy felülvizsgálják és megerősítsék az IT kockázatkezelési stratégiáikat. Hogyan segítheti a helyes kockázatmendedzsment a NIS2 felkészülést?

Tovább
Balogh Zoltán

NIS2 irányelv – regisztrációs határidő és jelentős szankciók!

A NIS2 irányelv által érintett hazai vállalatoknak 2024. június 30-áig kell benyújtani a NIS2 regisztrációs kérelmüket a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) felé. Bár Magyarországon több ezer társaságot érint a NIS2 törvény, sokan még azt sem tudják, hogy az új kiberbiztonsági előírás rájuk is vonatkozik. Pedig, ha a NIS2 irányelv hatálya alá tartozó vállalat nem tartja be a NIS2 irányelv előírásait és a NIS2 határidőket, jelentős – akár 50-350 millió forintig terjedő– bírsággal is számolnia kell.

Tovább