Facebook image

Támogatás társasági adóbevallás elkészítése során

A társasági adó bevallás elkészítése során elkészítjük, ellenőrizzük a tao-kalkulációkat, a tao törvény által biztosított minden adótervezési és adókedvezmény lehetőséget.

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

Varga Diána

Vezető menedzser, Adóüzletág

Grónás Annamária

Menedzser, Adóüzletág

Telefon

A gazdálkodó szervezetek számára az egyik legnagyobb szakmai körültekintést kívánó feladat az évzáráshoz kapcsolódóan a társasági adóbevallás elkészítése. Tekintettel arra, hogy a társaságok által alkalmazott szakemberek feladatai között a tao bevallás általában évente egyszer jelentkezik, különös fontossággal bírhat számukra munkájuk külső szakértő általi áttekintése, támogatása. Most, a koronavírus járvány időszakában adódhatnak olyan élethelyzetek, amelyek akadályt gördíthetnek a társasági adóbevallás pontos, a tao törvény által biztosított minden adótervezési és adókedvezmény-lehetőséget számba vevő elkészítése elé. Ebben kívánunk segítséget nyújtani a cégek számára.

Kiknek szól ajánlatunk?

Ajánlatunk azon társaságoknak szól, amelyek figyelmet kívánnak fordítani arra, hogy társasági adó bevallásuk helyes kalkuláció alapján kerüljön benyújtásra. Megelőzendő az adóhatóság megállapításait, az esetleges NAV szankciókat, megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkező adószakértő bevonásával kívánják felülvizsgáltatni, vagy akár elkészíttetni és benyújtani társasági adó bevallásukat.

Mi tao-bevallási szolgáltatásunk tartalma?

Munkánk során áttekintjük a rendelkezésünkre bocsátott társasági adó kalkulációkat. A tao-bevallás ellenőrzése keretében az átadott főkönyvi kivonat és az egyes adóalap módosító tételek alátámasztására szolgáló analitikák, bizonylatok főleg kockázatelemzésen alapuló mintavételes, részben tételes áttekintésére, ellenőrzésére kerül sor. Figyelembe vesszük és ellenőrizzük a korábbi évek elhatárolt veszteségeinek felhasználhatóságát a korábban benyújtott tao-bevallások, illetve kérelmek tükrében.

Amennyiben a társaság transzferár nyilvántartás készítésére kötelezett, akkor annak formai, vagy akár tartalmi vizsgálatára is sort kerítünk, valamint ellenőrizzük vagy elkészítjük a kapcsolt felek szokásos piaci ár kalkulációját.

A társasági adóbevallás áttekintésének eredményéről rövid összefoglalót készítünk, amely alapján konzultálunk Partnerünkkel.

Bármely társaság életében adódhatnak ideiglenesen kapacitás problémák, ezért igény esetén át tudjuk vállalni a teljes társaságiadó-kalkuláció elvégzését, illetve a tao-bevallás elkészítését is. Meghatalmazás alapján a tao-bevallások benyújtásának terhét is átvállalhatjuk a társaságtól. Amennyiben a szükséges adatok, információk összegyűjtése és megküldése akadályokba ütközik, szakértőink a tao-bevallás elkészítéséhez szükséges adatokat online hozzáféréssel, akár közvetlenül a társaság vállalatirányítási rendszeréből le tudják kérni, amennyiben ezt partnerünk rendszere lehetővé teszi.

Miért érdemes hozzánk fordulni a társasági adó kalkuláció tekintetében?

Az áttekintés során feltárásra kerülnek a kalkuláció készítése során figyelmen kívül hagyott adózás előtti eredmény módosító tételek.

 • Az esetleges taocsökkentés érdekében feltérképezzük és részletesen megvizsgáljuk, milyen adóalap csökkentő tételek érvényesítésére lenne jogosult a vállalkozás.
 • Munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk a nem a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségek, ráfordítások – mint adóalap növelő tételek – feltárására.
 • Az egyes kalkulációk ellenőrzése során felhívjuk a figyelmet az érvényesíthető adókedvezményekre.
 • Adókedvezmények igénybevétele esetén – pl.: látvány-csapatsport támogatás, fejlesztési adókedvezmény, energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezménye - megvizsgáljuk az érvényesíthetőség feltételeit.
 • Amennyiben társaságuk a havi vagy negyedéves társasági adóelőlegek esedékességekor nem, vagy nem teljes mértékben élt az adóelőleg felajánlás lehetőségével, megvizsgáljuk, mekkora összegben élhetnek még adófelajánlással
 • Igény esetén nem csak a tao-kalkulációk véglegesítésében, hanem a kapcsolódó bevallások kitöltésében is segítséget nyújtunk.
 • Az áttekintés során vizsgáljuk, hogy a társaság kötelezett-e transzferár dokumentáció készítésére, továbbá ellenőrizzük vagy elkészítjük a kapcsolt felek szokásos piaci ár kalkulációját.
 • Szükséges esetben át tudjuk vállalni a teljes tao-kalkuláció elkészítését is, kiegészítve a társaságiadó-bevallás kitöltésével és meghatalmazás alapján akár a bevallás NAV-hoz való benyújtásával is.
 • Az egyeztetések során - igény szerint - lehetőség van további adókérdések felvetésére is.

Komplex IFRS-számviteli és adótanácsadási szolgáltatásunk keretében

 • kialakítjuk a Nemzetközi Beszámolókészítési Szabványoknak (IFRS) megfelelő adatszolgáltatási rendszert és folyamatokat,
 • segítséget nyújtunk az átforgatás és az áttérés során, valamint a beszámoló és a bevallás elkészítésben,
 • és az IFRS számviteli és adóstandardok értelmezésében és a helyes gyakorlat kialakításában. 

Szolgáltatásunkat itt éri el

Milyen díjazással végezzük szolgáltatásunkat?

Az előzetesen rendelkezésünkre bocsátott tao-kalkuláció (esetleg tao-bevallás),valamint főkönyvi kivonat áttekintését követően munkánk várható időigénye és a kalkuláció bonyolultsága alapján egyedi árajánlatot készítünk az érdeklődő társaságok számára.


  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat