Facebook image

Budai Mátyás

Menedzser, Adóüzletág

Budai Mátyás közgazdász, több éves adótanácsadói tapasztalattal rendelkező szakember az általános forgalmi adó területén. Digitális adózási megoldások üzletágban vezető tanácsadóként vett részt automatizált adózási megoldások kialakításában és adaptálásában, az adóbevallások és számlaadatküldési kötelezettségek teljesítését támogató Connectax platformunk adózási szempontú fejlesztésében és implementálásában.

Továbbá az adóüzletágon belüli digitális adó és IT tanácsadó területet irányítja, mely ügyfeleinket támogatja online számla adatszolgáltatási kötelezettségek teljeskörű megfelelésében, elektronikus számlázási, archiválási kérdésekben, számlázóprogramok felülvizsgálatában, informatikai rendszerek kialakításában.

RSM Hungary Zrt. adóüzletág menedzsereként részt vesz compliance projektekben. Külföldi vállalatok adóbevallási, adótanácsadási projektjeit vezeti, adóképviseleti feladatokat lát el adóellenőrzések során.

Telefon
Budai Mátyás témái
Budai Mátyás

NAV online számla – hibás adatszolgáltatásra figyelmeztet a NAV

A NAV online számla rendszerrel kapcsolatban számos vállalkozás kapott váratlan értesítést a cégkapun az adóhatóságtól, amelyben a NAV arra hívja fel az érintett társaságok figyelmet, hogy az elmúlt negyedévben hibás adatszolgáltatásuk volt az Online Számla rendszerben. Ön ellenőrizte már cégkapus tárhelyét?

Tovább
Budai Mátyás
Budai Mátyás
Budai Mátyás

EÁFA M2M – Mit kell elvégezni az elektronikus áfarendszer 2024-es bevezetése előtt?

2024-ben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy újító lépést tesz az áfabevallás területén az eÁFA bevezetésével, mely adat alapúvá teszi a bevallást az eddig megszokott kumulált adatok helyett Annak érdekében, hogy az eÁfa- M2M segítségével a társaságok egyszerűsíteni tudják az áfabevallásukat, és csökkenteni az adminisztratív terheiket, néhány fontos lépést el kell végezniük.

Tovább
Budai Mátyás
Budai Mátyás

Miért fontos a NAV online számla ellenőrzés? XML kezdőknek és haladóknak

Az online számla adatszolgáltatás ma már elengedhetetlen része a modern üzleti életnek és a számlázási, adózási folyamatoknak. A helyes és pontos adatszolgáltatás nem csupán a kapcsolódó jogi követelményeknek való megfelelés, hanem az automatizált számlaadat-feldolgozás, az e-áfa rendszerre való felkészülés, és az elektronikus számlázás megvalósításának záloga is. Alapvető, hogy jól értsük a modern pénzügyi világ digitális nyelvét, az XML-t. De vajon hogyan biztosítható, hogy minden XML adatszolgáltatásunk a lehető legmagasabb minőségben történjen meg? A válasz egyszerű: online számla audit segítségével.

Tovább