Facebook image

 Szakértőink

Karczub János

Menedzser, Adóüzletág

Karczub János végzettségét tekintve közgazdász, adótanácsadó. Adózási területen több mint 10 éve dolgozik szakértőként, elsősorban a multinacionális vállalatok kapcsolt ügyleteit érintő adózási, transzferárazási kérdésekkel kapcsolatos tanácsadási munkákban, projektek vezetőjeként, résztvevőjeként.

Hazai és nemzetközi vállalatok transzferár dokumentációjának elkészítése, transzferár tanácsadás, adóellenőrzések terén széleskörű tapasztalattal rendelkezik. A pénzügyi szektorban szerzett vállalatfinanszírozási és vállalatelemzői tapasztalatának köszönhetően jelentős szakismerettel bír továbbá a különböző vállalatközi hitelek, valamint finanszírozási struktúrák területén is.
Az RSM Hungary csapatához adótanácsadóként csatlakozott, több mint 5 éve.

Telefon

Karczub János témái

Karczub János

Transzferárazás: gigabírságok és szigorítások

Két és félszeresére emelkedő mulasztási bírság, a társasági adóbevalláshoz kapcsolódó új transzferár adatszolgáltatási kötelezettség és változó adóalap korrekciós szabályok. A T/360 törvényjavaslat több ponton is érinteni fogja, és várhatóan tovább szigorítja majd a kapcsolt vállalkozásokra vonatkozó transzferár szabályokat.

Tovább
Karczub János
Karczub János
Karczub János
Karczub János

A transzferárazást is ledönti a koronavírus?

A világjárvány által okozott gazdasági változások számos ágazatban csökkentették a jövedelmezőséget, melynek helyes, a szokásos piaci ár elve alapján történő megosztása kulcsfontosságú kérdéssé vált a csoporton belüli tranzakciókat bonyolító multinacionális vállalatok számára. Mindeközben a transzferárazás – és az azzal járó jövedelemoptimalizálás – a magyar adóhatóság figyelmét is felkeltette.

Tovább
Karczub János