Facebook image

 Szakértőink

Karczub János

Menedzser, Adóüzletág

Karczub János végzettségét tekintve közgazdász, adótanácsadó. Adózási területen több mint 10 éve dolgozik szakértőként, elsősorban a multinacionális vállalatok kapcsolt ügyleteit érintő adózási, transzferárazási kérdésekkel kapcsolatos tanácsadási munkákban, projektek vezetőjeként, résztvevőjeként.

Hazai és nemzetközi vállalatok transzferár dokumentációjának elkészítése, transzferár tanácsadás, adóellenőrzések terén széleskörű tapasztalattal rendelkezik. A pénzügyi szektorban szerzett vállalatfinanszírozási és vállalatelemzői tapasztalatának köszönhetően jelentős szakismerettel bír továbbá a különböző vállalatközi hitelek, valamint finanszírozási struktúrák területén is.
Az RSM Hungary csapatához adótanácsadóként csatlakozott, több mint 5 éve.

Telefon

Karczub János témái

Karczub János
Karczub János
Karczub János

Kúria ítélet a leggyakoribb transzferár módszer kapcsán

Az adóhatóság már nem csak a transzferár dokumentáció meglétét, hanem annak tartalmát is egyre alaposabban vizsgálja. Ezért a vállalatoknak is érdemes hangsúlyt helyezniük arra, hogy felülvizsgálják transzferárazási gyakorlataikat, amelyben a transzferárhoz kapcsolódó kúria ítéletek és NAV iránymutatások is segítséget jelenthetnek.

Tovább
Karczub János
Karczub János

Módosult a transzferár dokumentáció elkészítésének határideje

A transzferár nyilvántartás elkészítésének határideje a normál üzleti éves vállalkozások esetében május 31., így ezt is érinti a beszámolókészítési határidők kitolása. Amint a társaság benyújtja éves társasági adóbevallását, transzferár dokumentációjának is rendelkezésre kell állnia. A NAV ettől az időponttól már kérheti a szokásos piaci ár alátámasztásául szolgáló dokumentumot egy adóellenőrzés során.

Tovább