Facebook image

 Szakértőink

Németh Lilla

Igazgató, Adóüzletág

Németh Lilla a Digitális adózási megoldások üzletágban vezetőként vesz részt automatizált adózási megoldások kialakításában és adaptálásában, az adóbevallások és számlaadatküldési kötelezettségek teljesítését támogató Connectax platformunk adózási szempontú fejlesztésében és implementálásában.

Korábban az RSM Hungary Zrt. nemzetközi áfaszolgáltatásokra specializált pénzügyi képviseleti csoportjának volt a tagja, majd vezetője lett. Jelenleg az adó üzletág compliance csapatát vezeti. Globális piaci szereplők közvetettadó-tanácsadójaként részt vesz közvetettadó-vizsgálatokban, az ügyfelek adózási problémáinak menedzselésében, az új pénzügyi képviseleti és adóregisztrációs ügyfelek bevezetésében és támogatásában.

A hazai áfa és számlázási jogszabályok változásait nyomon követve a digitalizáicó és online számlaadatküldés témakörében online és offline módon is tart webinárokat, előadásokat.

Telefon

Németh Lilla témái

Németh Lilla
Németh Lilla
Németh Lilla

OSS vagy IOSS? A nemzetközi webshop értékesítés új szabályai

A 2021. július 1-jén induló OSS/IOSS, vagyis a One Stop Shop/ Import One Stop Shop egyablakos rendszer segítséget nyújt a webáruházak számára abban, hogy ne kelljen áfaregisztrációt elvégezniük és adóbevallást benyújtaniuk külön-külön minden értékesítéssel érintett tagállamban.

Tovább
Németh Lilla
Németh Lilla
Németh Lilla

Webshopok és NAV online számla adatszolgáltatás 2021-ben

2021. január 4-től az online számla adatszolgáltatási kötelezettség szinte minden belföldi vállalkozás által kiállított számlára kiterjed, a webshopok értékesítéseire is. A NAV friss döntése szerint azonban a külföldi webshopok mentesülnek az online számla adatszolgáltatás alól a magyarországi értékesítéseik esetén.

Tovább