Facebook image

Varga Diána

Vezető menedzser, Adóüzletág

Varga Diána közgazdász, több éves adótanácsadói tapasztalattal rendelkező szakember társasági adó, általános forgalmi adó és személyi jövedelemadó adónemek, valamint helyi adók területén. Pályafutását a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál kezdte, majd a Pénzügyminisztérium Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárságán dolgozott, ezt követően pedig külföldön, számviteli területen szerzett gyakorlatot. Az RSM Hungary Zrt-nél menedzserként vesz részt különböző compliance projektekben, tanácsadási munkákban és a digitális adózás területén.

Hazai és külföldi vállalatok adókalkulációs és adóbevallási projektjeit vezeti, ellenőrzi, adótanácsadásban, adótervezésben vesz részt, illetve adóképviseleti feladatokat lát el adóellenőrzések során.

Telefon
Varga Diána témái
Varga Diána

Iparűzési adó – több telephelyen végzett iparűzési tevékenység

2021. január 1-től megszűnt az ideiglenes jellegű iparűzési tevékenység utáni helyi adófizetési kötelezettség. A módosítás következtében pedig sok vállalkozás fellélegzett, köztük az építőipari vállalkozások is, hiszen ez azt jelenti, hogy a jövőben nem kell helyi iparűzési adót fizetniük minden egyes településen, ahol tevékenységet végeznek.

Tovább
Varga Diána

IFRS és nyereségadók - erre kell figyelni!

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó!

Tovább
Varga Diána

Vállalatok talpon maradását segítheti ez az adókedvezmény

A jelenlegi gazdasági helyzetben a magyar vállalkozásoknak is fokozatosan növekvő energiaárakkal kell szembenézniük, az eddigi gáz- és áramfogyasztásuk többszörösét kell kifizetniük. A költségcsökkentés egyik módja az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, melyhez a Tao törvény adókedvezményt is kapcsol.

Tovább
Varga Diána
Varga Diána

TAO-HIPA kalkulációt érintő egyéb tipikus adózói hibák – 3. rész

TAO blogsorozatunk utolsó részében bemutatunk néhány olyan gyakran előforduló hibát, helytelen alkalmazást, amelyek sok társaságnál előfordulnak, és adóbírság kiszabását eredményezték egy adóellenőrzés során. Az év végi zárás során ezekre figyelmet fordítva könnyen elkerülhető az adókockázat!

Tovább
Varga Diána

Társasági adót érintő adókedvezmények – 2.rész

Blogsorozatunk második részében a társasági adót érintő, igénybe vehető adókedvezményeket mutatjuk be. Felhívjuk a figyelmet az adóellenőrzés során kockázatot jelentő, gyakran előforduló hibákra, hogy az esetleges jogosulatlan adócsökkentés megállapítása elkerülhető legyen.

Tovább