Facebook image
Áfa-gyorssegély közvetett vámjogi képviselőknek

Áfa-gyorssegély közvetett vámjogi képviselőknek

A közvetett vámjogi képviselő a megbízójával együtt egyetemlegesen felelős az adókötelezettségek teljesítésért.

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!
Sztankó Dániel, RSM Hungary, Pénzügyi képviseleti csoportvezető

Sztankó Dániel

Igazgató, Adóüzletág

Telefon

Mit tartalmaz Áfa-gyorssegély szolgáltatásunk?

A kifejezetten a közvetett vámképviselőknek szóló áfa gyorssegély kétórás, személyes tanácsadási lehetőséget biztosít a közvetett vámjogi képviseleti szolgáltatások lehetséges áfakockázatairól.

A közvetett vámjogi képviselő a megbízójával együtt egyetemlegesen felelős az adókötelezettségek teljesítésért. Ennek a kockázatnak egy része az adókötelezettségek pontos ismeretével, a kockázatok azonosításával és rendszerszintű kezelésével csökkenthető. Ez jelenti tanácsadásunk hozzáadott értékét.

Mik ezek a kockázatok?

 • Áfa levonási jog engedményezése (egyetemleges felelősség) és ennek helytelen vagy hiányos dokumentációja komoly kockázatot jelent.

 • Előfordul, hogy a termékimport adóalapját utólag kell módosítani (mert az annak megállapításához szükséges adatok időközben megváltoztak). Ha az utólagos adóalap-módosítások bevallását biztosító folyamat nem megfelelő, kockázatossá válik a bevallások pontos, helyes teljesítése.

 • Belföldön le nem telepedett importáló ügyleteinek elmaradt, helytelen bizonylatolása, bevallása a képviselő kockázatát növeli.

 • Ha az adómentesség feltétele nem, vagy nem teljes mértékben teljesül, például elmarad vagy hiányos a termék külföldre szállításának igazolása, számolni kell az adókötelessé minősítés kockázatával.

Miben tudunk mi segíteni?

Testre szabott, személyes konzultációt biztosítunk az RSM Hungary székházában.

A magyar vagy angol nyelvű konzultáció során ügyfeleink igényeihez alkalmazkodva gyakorlatias tájékoztatást adunk a közvetett vámjogi képviseleti szolgáltatásokhoz kapcsolódó adókötelezettségekről és – kockázatokról.

Miért érdemes hozzánk fordulni?

 • Több éves szakmai tapasztalatunk van közvetett adózási, ezen belül kifejezetten közvetett vámjogi képviselő megbízásával végzett importokhoz kapcsolódó adó- és vámvizsgálatok terén.
 • ÁFA gyorssegély csomagunk tartalmát közvetett vámjogi képviseleti szolgáltatást nyújtó vállalkozások döntéshozóival közösen, tapasztalatuk és kockázatkezelési igényeik figyelembe vételével alakítottuk ki.

 • Az ÁFA gyorssegély csomag tartalmán és keretein túlmenően is a vállalkozások rendelkezésére állunk.


  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat