Facebook image

Kutatás-fejlesztéssel (K+F) kapcsolatos adótanácsadás

K+F tanácsadási szolgáltatásunk azon vállalkozásoknak szól, melyek kutatás-fejlesztési tevékenységet végeznek, vagy ilyen jellegű tevékenység végzését tervezik a jövőben és jelentős adómegtakarítást szeretnének érvényesíteni .

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!
RSM Hungary dr. Clamba Viktória szenior adótanácsadó

dr. Clamba Viktória

Vezető menedzser, Adóüzletág

Andó Marcell

Vezető tanácsadó, Adóüzletág

Telefon

Kutatás-fejlesztéssel (K+F) kapcsolatos adótanácsadás

Az RSM szakértői szerteágazó tapasztalattal rendelkeznek a társaságok kutatás-fejlesztési tevékenysége után érvényesíthető adóalap- és adókedvezmények igénybevételének feltételrendszerével kapcsolatban. Amennyiben egy társaság valamely K+F kedvezményt érvényesít vagy ilyen jellegű kedvezmény érvényesítését tervezi, úgy az RSM mindenre kiterjedő segítséget kínál: már a tervezés lépéseitől egészen a kedvezmény igénybevételéig és utólagos nyomon követéséig állunk Ügyfeleink rendelkezésére.

Kiknek szól ajánlatunk?

K+F tanácsadási szolgáltatásunk azon vállalkozásoknak szól, melyek kutatás-fejlesztési tevékenységet végeznek, vagy ilyen jellegű tevékenység végzését tervezik a jövőben és jelentős adómegtakarítást szeretnének érvényesíteni e tevékenységre tekintettel.

K+F tanácsadási szolgáltatások

Tervezési szakaszban

 • K+F adókedvezmények teljes körű tervezése, potenciálisan igénybe vehető adóalap- és adókedvezmények feltérképezése a társaságok sajátosságai figyelembevételével, valamint ezen kedvezmények részletes bemutatása;
 • K+F adókedvezmény szimulációk előkészítése (potenciálisan igénybe vehető adókedvezmény-hatás közelítőleges számszerűsítése),a szükséges háttérdokumentumok ismertetése;
 • K+F-el kapcsolatos társasági adó, helyi iparűzési adó, szociális hozzájárulási adó és innovációs járulék tanácsadás.

Már igénybe vett adóalap- és adókedvezmények esetén

 • meglévő K+F dokumentációk adózási szempontú vizsgálata az adókedvezmények feltételrendszerének figyelembevételével;
 • K+F kalkulációk előkészítése, felülvizsgálata a társasági adó, innovációs járulék és helyi iparűzési adó bevallásokhoz, szükség esetén a kapcsolódó bevallások kitöltése.
 • Hatóságokkal való kapcsolattartás
 • K+F adózásával kapcsolatos állásfoglalás-kérések előkészítése és benyújtása;
 • K+F minősítés iránti kérelmek előkészítése, benyújtása a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) felé;
 • társaságok teljes körű támogatása állami és önkormányzati adóhatósági ellenőrzés során.

Milyen díjazással végezzük szolgáltatásainkat?

Az előzetes dokumentumok, és a rendelkezésünkre bocsátott információk áttekintését követően munkánk várható időigénye alapján egyedi árajánlatot készítünk a társaságok számára.

Ajánlatot kérek!


  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat