Facebook image
Szektoraink

Vagyontervezés

A vagyontervezésre úgy tekintünk, mint a sikeres vállalkozások tulajdonosait hosszútávon érintő legfontosabb kérdésre. A vagyontervezési kérdések megoldásához több kell, mint a polgári jog vagy az adózási szabályok ismerete, hiszen a tulajdonosi döntések túlmutathatnak akár a gazdasági racionalitáson is, amikor a vagyon átörökítéséről van szó. 

A generációváltás körében fontos, de nem minden esetben elégséges egy végrendelet kialakítása. Egy vállalkozás megőrzéséhez, továbbviteléhez ugyanis megfelelő döntési jogokat adó céges struktúra is szükséges, valamint a vagyonbiztonság adott esetben egyéb eszközök – így különösen bizalmi vagyonkezelés – létrehozását is indokolhatják. 

A vagyon, de gyakran egy házasság megőrzéséhez is alapvetőnek látjuk az anyagi kérdések előrelátó tisztázását, amelyhez munkatársaink ügyfeleink részére támogatást nyújtanak.

Miért válassza Vagyontervezés szolgáltatásunkat?
Ügyvédeink átfogó ismeretei és tapasztalatai által a vagyon védelméhez, egy vállalkozás átörökítéséhez, generációváltás levezényléséhez kapcsolódó komplex társasági jogi, öröklés jogi, nemzetközi magánjogi, adójogi tudást biztosítunk és segítünk a lehetséges megoldások testre szabásában. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezen a területen olyan kérdésekkel foglalkozunk, amely által ügyfeleink legbizalmasabb problémáiba kapunk betekintést. Munkatársaink ezt figyelembe véve a legnagyobb diszkréció mellett nyújtják jogi szolgáltatásainkat, esetenként a felek közötti összhang megteremtése érdekében. A vagyontervezés, vagyonmegőrzés és az öröklés kérdése kéz a kézben jár, melyhez munkatársaink végrendeletek előkészítésével, illetve összetettebb céges vagyon és irányítási célok esetén bizalmi vagyonkezelési struktúrák kialakításával járulnak hozzá.

Vagyontervezéssel kapcsolatos jogi szolgáltatásaink az alábbiakra terjednek ki:

 • Vagyonvédelmet és cégvagyon-átörökítést biztosító struktúrák kialakítása
 • Bizalmi vagyonkezelési szerződések létrehozása
 • Öröklési tanácsadás, végrendeletek készítése
Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!
dr. Szűcs Bálint partner, ügyvéd, adótanácsadó

dr. Szűcs Bálint

Irodavezető ügyvéd
Partner, Adótanácsadó

Udvardy Károly ügyvéd | RSM Legal

dr. Udvardy Károly

Ügyvéd

Telefon
RSM Szűcs & Partnerei
Ügyvédi Iroda
Kérjen online árajánlatot!
Ajánlatkérés
  Teljes körű tájékoztatás

  Jogi csoportunk hírlevél formájában tájékoztatja ügyfeleinket az aktuális törvényi változásokról. Úgy véljük, az időben történő tájékoztatás a változásokról nagyban hozzájárul ügyfeleink pénzügyi terveinek pontosításához.

  Társaságunk szakértői rendszeresen megírják véleményüket blogunkon.

  Iratkozzon fel értesítőnkre, hogy első kézből megkapja publikált anyagainkat!

  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat