Facebook image
Szektoraink

Családjog

Az RSM Vagyon és Család szolgáltatásaink körében kiemelt figyelmet és energiát fordítunk arra, hogy ügyfeleinket a legmagasabb szinten segítsük családjogi kérdések és problémák teljes körében, legyen szó akár válásról, vagyonmegosztásról, gyermekelhelyezésről, vagy gyermektartás, rokontartás, illetve házastársi tartás megfizetéséről. 

Tisztában vagyunk vele, hogy a családjogi kérdések nagy része – mint a válás, egy élettársi kapcsolat megszűnése, de akár a gyermekelhelyezési kérdések, a kapcsolattartás, a gyermektartásdíj, a rokontartás, házastársi tartás – a legszemélyesebb emberi konfliktusokhoz kapcsolódik. Határozott álláspontunk, hogy ezeknek a nehézségeknek mindenekelőtt magas színvonalú szakmai ismeretekkel, egyúttal kellő empátiával történő megközelítésével olyan megoldásokat tudunk nyújtani, amely az érintettek legkisebb sérülésével hosszú távú, optimális eredményt biztosítanak. 

Azt is látjuk ugyanakkor, hogy egy meglévő jelentős és dinamikusan növekvő vagyon, vagy a felek közötti vagyoni egyenlőtlenségek akár egy ideális kapcsolatban is éles ellentéteket okozhatnak, és ezek kialakulásában nem feltétlenül csak a felek, hanem akár a tágabb családi kör is szerepet játszhatnak.

Családjogi ügyvédeink mélyen hisznek abban, hogy az előre gondolkodás és cselekvés, a vagyonnal kapcsolatos szabályok rögzítése olyan kérdések tisztázását eredményezi, amely akár a házasság hosszú távú stabilizálását is biztosíthatja.

A vagyonjogi szerződések kérdése – főként az először házasulók, együtt élők tekintetében – a legtöbb esetben ledöntendő tabunak minősül, ugyanakkor összetett, többgenerációs családi vállalkozások és komplex családi vagyonok esetén ezeknek a kérdéseknek a tisztázása és rögzítése nem csak a felek, hanem családtagjaik kifejezett érdeke is. Elvált, új házasságot kötő – esetleg mozaik családban élő – ügyfelek esetében a meglévő vagyon védelmére, a vagyoni kérdések tisztázására a korábbi házasságból származó gyermekek vagyoni érdekei megóvása céljából is szükséges lehet. 

Családjogi tevékenységi körünkbe tartozó szolgáltatásokhoz kapcsolódóan teljes körű jogi képviseletet biztosítunk, amely egyrészt a felek közötti peren kívüli megállapodás létrehozásában való közreműködést, másrészt – szükség szerint – a bíróságok előtti képviselet is magában foglalja. 

Az RSM Vagyon és Család által nyújtott vagyontervezési szolgáltatások között – akár komplex tervezési feladat keretében, akár önálló szolgáltatásként – a szigorúan családjogi ügyeken túlmenően, illetve azokkal gyakran átfedésben, tevékenységünk részét képezi az öröklés- és hagyatéktervezés, bizalmi vagyonkezelési struktúrák, vagyonkezelő alapítványok felállítása, családi alkotmányok létrehozatalának támogatása. 

Családjogi szolgáltatásaink körébe tartozik az alábbi megbízások ellátása:

 • Házassági és élettársi vagyonjogi ügyek 
  1. Házassági, élettársi vagyonjogi szerződések elkészítése
  2. Házastársi vagyonközösség megszüntetése, élettársi vagyon megosztása
 • Házasság felbontásának (a válás teljes folyamatának) jogi támogatása
 • Gyermektartás-, illetve rokontartásra irányuló ügyek
 • Szülői felügyeleti jog gyakorlása, gyermekelhelyezés megváltoztatása

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

dr. Bagi Éva

Ügyvéd

dr. Szabó Lili Janka

ügyvéd

Telefon
RSM Szűcs & Partnerei
Ügyvédi Iroda
Kérjen online árajánlatot!
Ajánlatkérés

  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat