Facebook image

dr. Bagi Éva

Ügyvéd - Családjogi ügyvéd, válóperes ügyvéd

Dr. Bagi Éva ügyvéd, válóperes ügyvéd, fő szakterülete a családjog. Az RSM Legal üzletágának családjogi specialistája több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a peres eljárásokban, bontóperben, válásokban, szülői felügyeleti jog gyakorlására irányuló, gyermektartási, rokontartási, élettársi-, házastársi vagyonjogi perekben, különös tekintettel az olyan ügyekre, ahol a peres felek jelentős vagyonnal rendelkeznek, legyen az akár vállalkozásból, gazdasági társaságból, értékpapírból, ingatlanokból, vagy akár műtárgyakból álló vagyontömeg.

Családjogi ügyvédként az RSM Vagyon és Család munkacsoportjának tagjaként közreműködik jelentős vagyonnal rendelkező élettársak, házastársak vagyonjogi kérdéseinek tervezésében. A kialakult jogviták rendezését peren kívüli megoldásokkal, vagyonjogi szerződések elkészítésével támogatja, melyben az RSM adójogi-, vállalatértékelési szakemberei, illetve igazságügyi szakértők is segítségére állnak.

Telefon
dr. Bagi Éva témái
dr. Bagi Éva

A válóperes ügyvéd válaszol – Válás és hitel

A családjogi kérdéseket feldolgozó blogsorozatunkban a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés témaköreiben segítünk eligazodni. Dr. Bagi Éva válóperes ügyvédünk most a válás során felmerülő hitellel kapcsolatos kérdésekre adja meg a választ.

Tovább
dr. Bagi Éva

A válóperes ügyvéd válaszol – Élettársi kapcsolat

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre mellett egyre gyakrabban fordulnak elő az élettársi kapcsolattal, az élettársi vagyonmegosztással kapcsolatos kérdések is. Blogsorozatunk második részében Dr. Bagi Éva válóperes ügyvédünk az élettársi kapcsolattal összefüggésben leggyakrabban felmerülő kérdésekre adja meg a választ.

Tovább
dr. Bagi Éva

A válóperes ügyvéd válaszol – a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a válás menete. Blogsorozatunk első részében Dr. Bagi Éva válóperes ügyvédünk segítéségével első kézből adjuk meg a válással kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdésekre a választ.

Tovább
dr. Bagi Éva

Vegyes házasságok felbontása 2. rész - Vagyonmegosztás

Előző blogbejegyzésünkben ismertettük a vegyes házasságban élők válóperének, valamint gyermekelhelyezési és gyermektartási kérdéseinek részleteit. Tekintettel arra, hogy a hazai jogunkban irányadó eljárásjogi törvény szerint a bontóper nem kapcsolható össze a vagyonjogi perrel, külön foglalkozunk a vegyes házasságok felbontásához kapcsolódó házassági vagyonjogi perek – azaz a vagyonmegosztás megindításának hazai lehetőségivel.

Tovább
dr. Bagi Éva

Vegyes házasságok felbontása, gyermekelhelyezés és tartásdíj 1. rész

Vegyes házasságok (magyar-külföldi) állampolgárságú hazánkban élő házasfelek, vagy külföldön házasságot kötött-, illetve külföldön élő magyar állampolgárok válása esetén hol és hogyan lehet, illetve érdemes megindítani a válópert? A vegyes házasságból, illetve élettársi kapcsolatokból született kiskorú gyermekek ügyében mikor járhat el a magyar bíróság, mi ennek a feltétele? Az RSM családjogászai megadják a választ.

Tovább
dr. Bagi Éva

Gyermektartás: tények, tévhitek

A gyerektartás összegének megállapítása könnyen vitás helyzetet teremthet a válás során a szülők között. Az RSM családjogi ügyvédei segítenek a gyerektartásdíj körüli leggyakoribb tévhitek eloszlatásával és felmerülő kérdések megválaszolásával a gyermektartásdíj gyors és hatékony meghatározásában.

Tovább