Facebook image

Összesen 792 bejegyzés

Az adózóknak joga van az adóhatóság támogató ügyintézéséhez

A napokban az EU Bírósága újabb érdekes magyar vonatkozású ügyben hozott ítéletet. Az ítélet az Áfa törvény egy speciális területére irányul, a külföldiek áfa-visszaigénylési eljárására. Az ítélet indokolásában azonban olyan eljárásjogi területekre is hivatkozik a bíróság, mely a magyar vállalkozások számára is érdekes.

Tovább

5 tipikus hiba a NAV online számla adatszolgáltatás során

A magyar adózási specialitások jelentős kihívások elé állították a számlázóprogramok – különösen a külföldi ERP rendszerek – nagyvállalati felhasználóit és fejlesztőit. Összefoglalónkból a tipikus problémák mellett a megoldásra is fény derül.

Tovább

Digitalizáció és adózás – változások küszöbén állunk

A digitalizáció alaposan felforgatja a társaságok működését, iparágakat formál át, amelyet a nemzetközi adórendszer is követni kíván. A globálisan összehangolt lépések az egyes országok szabályozására és adóbevételeire is hatással lesznek, bizonyos lépésekkel a cégek is felkészülhetnek a tervezett változásokkal párhuzamban.

Tovább

A fiatalok foglalkoztatását ösztönző adókedvezmények

A koronavírus-járvány kihívás elé állította a hazai gazdaságot, hatással van a fiatalok megélhetésére is. Ugyanakkor az adórendszeren belüli és kívüli ösztönzők is támogatják a fiatalok munkaerőpiaci helyzetének javítását. Összeszedtük mivel számolhatnak a foglalkoztatók, fiatal munkavállalók.

Tovább

Módosult az építőipari termékek kivitelére vonatkozó rendelet

Bő két hét után módosult az építőipari ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű nyersanyagok és termékek kivitelére vonatkozó Kormányrendelet. Kikerült hat fémtermék és bekerült egy fémtermékkör és egy jelentős faárukör a bejelentésre kötelezett listába.

Tovább

Kiemelt témák