Facebook image

Összesen 171 bejegyzés

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet növekedését, fejlődését és sikereit. A vállalatok az elvárt, dinamikus fejlődés és megoldások érdekében ezért a belső HR osztály mellett (vagy annak hiányában) egyre inkább igénylik külső HR szakértő közreműködését.

Tovább

SZÉP-kártya 2024 legfrissebb szabályok – munkáltatói tudnivalók, teendők

2024. január 1-től a SZÉP kártyák már nem használhatók hideg élelmiszer vásárlására, visszaáll a korábbi rend mely szerint a SZÉP kártya keretet szálláshelyeken, vendéglátó helyeken és szabadidős programokon lehet felhasználni. A SZÉP kártyákra utalható éves keretösszeg egy zsebre kerül, a kedvező adózású rekreációs plafon 450.000 forint.

Tovább

Kiszervezett HR szolgáltatások (HR Outsourcing) - Mikor éri meg?

A folyamatosan fejlődő üzleti világban egyre több nemzetközi és hazai vállalat szervezi ki a HR folyamatait külső HR szolgáltató partnerekhez. Ezt a stratégiai döntést számtalan tényező indokolhatja, a költséghatékonyságtól és a létszám korlátoktól kezdve a speciális szakértelem szükségességén át a jogi megfelelés biztosításáig.

Tovább

Mi változik 2024-től a bérszámfejtésben?

Idén is összefoglaltuk, hogy a vállalatoknak, a munkáltatóknak milyen, 2024 januárjától érvényben levő változásokkal kell tisztában lenniük, a bérszámfejtéshez kapcsolódó adózás - szja, szocho – egészségbiztosítás, béren kívüli juttatások és minimálbér tekintetében.

Tovább

Frissítés! Minimálbér, garantált bérminimum 2024

Megszületett és bejelentésre került a 2024. évi minimálbér és garantált bérminimum összege. 2024-re 15 százalékos minimálbér és 10 százalékos garantált bérminimum emeléssel kell tervezni a teljes munkaidőben dolgozók fizetése esetében. A minimálbér és a garantált bérminimum emelésére idén rendhagyó módon 2023. december 1-től kerül sor.

Tovább

Változtak a TB- kifizetőhelyek létesítésének szabályai

A TB-kifizetőhelyekre vonatkozó jogi szabályozás 2023. június 30-ig rendkívül hiányos volt: az egészségbiztosítási szervek a TB-kifizetőhelyek létesítése, megszüntetése és a működésükkel kapcsolatos egyes feladatok ellátása során többnyire a szokásjog alapján jártak el, amely országos szinten eltérő joggyakorlatok kialakulásához vezetett. Az egységes jogalkalmazás biztosítása érdekében 2023. július 1-jétől a Tátv.* több ponton módosításra került.

Tovább

TB-változások 2023 nyarán

2023 július 1-től több társadalombiztosítást érintő változás is életbe lépett, nem csak az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai körében, hanem az adatszolgáltatás tekintetében is. Az alábbi blogbejegyzésünkben sorra vesszük, a társaságokat érintő legfontosabb TB-változásokat.

Tovább

Véglegessé váltak a 2024. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok - így tervezzen!

Az előzetes rendelettervezet tartalmával összhangban, a 2023. 07.13-ai Magyar Közlöny a 2024-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listáját tartalmazza. 2024-ben hétszer tervezhetünk hosszú hétvégével, és két alkalommal hétközi szabad szerdával. Akik nem szeretik a szombati munkanapokat, azoknak rossz hír, hogy a jelenlegi tervek szerint három ledolgozandó munkanap is lesz szombaton. A munkáltatók és a munkavállalók ezekkel az ünnepnapokkal és pihenőnapokkal számolhatnak 2024-ben.

Tovább

Kapott már a cége TB ellenőrzést?

A tartósan 100 fő feletti dolgozót foglalkoztató munkáltatók esetében kötelező a pénzbeli társadalombiztosítási szolgáltatások helyben elbírálása és kifizetése. Fontos tudni, hogy a TB kifizetőhelyek ellenőrzése egy előre meghatározott ütemterv alapján, ötéves periódusonként történik. Az alábbiakban áttekintjük a társadalombiztosítási kifizetőhelyi ellenőrzés sikeres lebonyolításának lépéseit.

Tovább

Kiemelt témák