Facebook image

Grónás Annamária

Menedzser, Adóüzletág

Grónás Annamária közgazdász, okleveles általános forgalmi adó szakértő, az RSM Hungary adóüzletágának menedzsere, belföldi compliance szakértője. Szakmai pályafutását pénzügyi, majd adótanácsadó asszisztensként kezdte, adótanácsadóként, később adószakértőként folytatta. 2007 óta dolgozik adózási területen, ezen belül kiemelten társasági adó, helyi adók, általános forgalmi adó és személyi jövedelemadó adónemek, valamint társadalombiztosítási területen.

Hazai és külföldi vállalatok adókalkulációs és adóbevallási projektjeit vezeti, ellenőrzi, szakterületei közé tartozik az komplex adókalkulációk elkészítése, külföldi munkáltatók magyarországi munkavállalóinak és kiküldöttek adózásának menedzselése. Mindezek mellett a belföldi és nemzetközi (uniós) ügyletek áfatanácsadási, illetve adótanácsadási, átvilágítási projektjeiben vesz részt és adóképviseleti feladatokat lát el adóellenőrzések során.

Telefon
Grónás Annamária témái

SZÉP-kártya 2023 szabályok – munkáltatói tudnivalók, teendők

2023. január 9-e fontos dátum a hazai SZÉP-kártyák történetében, ugyanis az új jogszabályok szerint ettől a naptól megszűnnek a SZÉP-kártya zsebei és csak egy számla áll a SZÉP-kártya mögött. Mint minden változás, ez is adminisztratív terheket ró a vállalatok HR, pénzügyi és bérszámfejtési területére a következő napokban

Tovább