Facebook image

Grónás Annamária

Menedzser, Adóüzletág

Grónás Annamária közgazdász, okleveles általános forgalmi adó szakértő, az RSM Hungary adóüzletágának menedzsere, belföldi compliance szakértője. Szakmai pályafutását pénzügyi, majd adótanácsadó asszisztensként kezdte, adótanácsadóként, később adószakértőként folytatta. 2007 óta dolgozik adózási területen, ezen belül kiemelten társasági adó, helyi adók, általános forgalmi adó és személyi jövedelemadó adónemek, valamint társadalombiztosítási területen.

Hazai és külföldi vállalatok adókalkulációs és adóbevallási projektjeit vezeti, ellenőrzi, szakterületei közé tartozik az komplex adókalkulációk elkészítése, külföldi munkáltatók magyarországi munkavállalóinak és kiküldöttek adózásának menedzselése. Mindezek mellett a belföldi és nemzetközi (uniós) ügyletek áfatanácsadási, illetve adótanácsadási, átvilágítási projektjeiben vesz részt és adóképviseleti feladatokat lát el adóellenőrzések során.

Telefon
Grónás Annamária témái

Frissítés! SZÉP-kártya 2023 legfrissebb szabályok – munkáltatói tudnivalók, teendők

A 2023. június 19-én megjelent Kormányrendeletben újabb kedvező, SZÉP kártyákat érintő változásokat tettek közzé. Plusz 200.000 forinttal nő a béren kívüli juttatásként, SZÉP kártyákra utalható keretösszeg, valamint a SZÉP kártyákon lévő teljes keret hidegélelmiszer vásárlására is használható augusztus 1-től. Egy korább döntés értelmében január 9-én megszűntek a SZÉP-kártya zsebei és csak egy számla áll a SZÉP-kártya mögött.

Tovább