Facebook image

Összesen 21 bejegyzés

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését, ezáltal elősegítve a vállalat üzleti céljainak elérését.

Tovább

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet növekedését, fejlődését és sikereit. A vállalatok az elvárt, dinamikus fejlődés és megoldások érdekében ezért a belső HR osztály mellett (vagy annak hiányában) egyre inkább igénylik külső HR szakértő közreműködését.

Tovább

HR stratégia 2024-ben - Vajon tényleg csak a pénz motivál?

Mindennapi világunkban mélyen gyökerezik az az elképzelés, hogy a pénz az egyik elsődleges motiváló tényező a munkavállalók számára. Bár a pénzügyi ösztönzők kétségtelenül jelentős szerepet játszanak a teljesítmény és az elkötelezettség növelésében, a modern munkahelyeken a motiváció sokkal árnyaltabb.

Tovább

A digitalizáció vonzóbbá teszi a könyvelő szakmát!

Évek óta folyamatosan fel-felbukkannak olyan cikkek, amelyekben a könyvelői szakma megszűnéséről írnak. Többnyire azt vizionálják, hogy a robotok és a digitalizáció el fogja venni a könyvelők munkáját, nem lesz szükség rájuk a jövőben. Vajon tényleg igazuk van és egy nagyreményű, egykoron divatszakma végóráinak lehetünk szemtanúi? Spoiler következik: a könyvelő szakma nincs halálra ítélve, hanem jelentősen átalakul, aminek maguk a könyvelők leszek a legnagyobb nyertesei!

Tovább

Beilleszkedés – az első, rémisztő napok a munkahelyen

Az első munkanap egy új vállalatnál szinte kivétel nélkül mindenkinél erős szorongással társul. Új helyszín, új emberek, új feladatok, ismeretlen vállalati kultúra. Mik a munkaköri feladatok? Kihez milyen kérdéssel lehet fordulni? Hol a büfé? Meddig tart a munkaidő? Mik a főnök munkával kapcsolatos elvárásai? Mi az amire egy anyag leadásánál figyelni kell nála?

Tovább

Próbanap – Próbálta már?

Már maga a próbanap ötlete is megosztja beszélgető partnereimet, kérdésemre pedig, mely szerint hasznos-e a próbanap, negatív és pozitív válaszokat is bőséggel érkeznek. A próbanap intézménye számos gyakorlati és nem utolsó sorban jogi vonatkozást is felvet, melyeket érdemes minél előbb tisztázni a félreértések elkerülése érdekében.

Tovább

Kiemelt témák