RSM – ADÓ| BÉR| SZÁMVITEL

Fókuszban
a családi
vállalkozások

Egy cég értéke sok tényezőn múlik. Mi, az RSM csapata segítünk, hogy a legtöbbet hozza ki az adottságokból, és a kihívásokból előnyt kovácsoljon.

Fajcsák Gábor

Családi cégek - adózási szempontból is fel kell készülni a generációváltásra

A magyar családi vállalkozások az egyik legnagyobb kihívással akkor néznek szembe, amikor az alapító-tulajdonosoknak át kell adniuk a...
Tovább
Almási Levente

Mennyit ér a cégem? Felkészülés a cégeladásra és a cégvásárlásra
| 2018. november 21.

Egy társaság értékesítéséhez a tapasztalatok szerint egy számos feladattal tarkított út vezet, de a befektetett energia megtérül. A társaság értékesítésére való felkészülés segít a vállalat értékének növelésében, a cég fejlesztésében és a működés strukturáltabbá, átláthatóbbá tételében.
Érdekel

Blog

dr. Kiss Helga vezető adótanácsadó, RSM Hungary
Kiss Helga
Héhn Miklós partner, számviteli üzletágvezető
Héhn Miklós

A számviteli törvény legfontosabb változásai

Az adótörvények módosítása idén is számos kisebb-nagyobb számvitelitörvény-változást hozott magával. Mind a magyar szabályok, mind az IFRS-ek szerint beszámolót készítőkre vonatkozóan találhatunk módosító rendelkezéseket az új szabályokban. Először a magyar változásokat tekintjük át, hiszen ezek érintik a legtöbb magyar céget, következő összegzésünkben pedig a Nemzetközi Szabályok (IFRS) alapján riportálókat érintő módosításokat dolgozzuk fel.

Tovább

Adócsomag - A vámigazgatást érintő változások

Az októberben megjelent adócsomag-tervezet a vámszabályokban is több ponton módosítást kezdeményez. A gazdálkodók számára kedvező változás, hogy a vámügyi biztosíték korábban felszabadulhat és változhatnak a vámjogi képviselet szabályai.

Tovább

A cafeteriarendszer várható átalakítása 2019-től

A Kormány által 2018. október 19-én előterjesztett őszi adócsomag a nyári változásoknál kevésbé radikálisabban, de a korábban már kitaposott úton konzekvensen halad tovább abban a tekintetben, hogy tovább szűkíti a bérnél kedvezőbb adózás mellett adható juttatások körét. Az itt vázolt tendencia nyomán a béren kívüli juttatások körében jövő évtől a SZÉP -kártya hegemóniája körvonalazódik.

Tovább
 Tovább