Facebook image
RSM – ADÓ| BÉR| SZÁMVITEL

Fókuszban
a családi
vállalkozások

Egy cég értéke sok tényezőn múlik. Mi, az RSM csapata segítünk, hogy a legtöbbet hozza ki az adottságokból, és a kihívásokból előnyt kovácsoljon.

Almási Levente

A vételárkalkuláció véglegesítése a cégértékesítések során - ismerjük meg a tranzakció zárási mechanizmusokat!

Egy tranzakció során mind az eladó, mind a vevő számára az egyik, ha nem a legmeghatározóbb döntési kérdés, a tranzakciós vételár és...
Tovább

Esettanulmány: így csökkentsük az öröklés jogi kockázatait Cégöröklés – II. rész

A rendszerváltást követően létrehozott cégek tulajdonosai körében elérkezett a pillanat, amikor meg kell tervezniük a hosszú idő alatt felépített cégbirodalmuk jövőjét. Az alapító, és legtöbbször egyben cégvezető azután, hogy hosszú éveket, ha nem az egész életét a vállalkozása felépítésével és működtetésével töltötte, most újabb kihívással találja magát szemben. Amellett, hogy a cég további életének és a céges,...
tovább

Blog

Vezetőfejlesztés hatékonyan – legfontosabb lépések

A vállalatok sikeressége nagymértékben a vezetőik kompetenciáin alapul, ezért nagyon fontos a vezetők folyamatos fejlesztése, fejlődése, a vezetői utánpótlás kinevelése, biztosítása. Ez a vezetőfejlesztés jól strukturált, átgondolt komplex vezetői fejlesztési igényel. Mik azok a kulcsfontosságú lépések, amik szükségesek a vállalatban rejlő vezetői potenciál felkutatásához és fejlesztéséhez?

Tovább
Andó Marcell

Szigorúbb adóellenőrzések, magasabb mulasztási bírságok

Augusztus 1-jétől módosulnak az adózás rendjéről szóló törvény mulasztási bírságot tartalmazó rendelkezései. A Kormány az orosz-ukrán háborúra hivatkozva megduplázza a mulasztási bírság általános tényállásához, a be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatásához, valamint a számla-, nyugtakibocsátási, illetve az iratmegőrzési kötelezettség elmulasztásához kapcsolódó szankció mértékét.

Tovább