Facebook image
dr. Kiss Helga adóigazgató, RSM Hungary

Dr. Kiss Helga Mária

Igazgató, Adóüzletág

dr. Kiss Helga végzettségét tekintve jogász, adószakértő, jelenleg az adózási üzletág tanácsadási területért felelős igazgatója.
Több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a számviteli-, és adótanácsadásban, karrierjét a PwC-nél kezdte, ezt követően más nemzetközi tanácsadó hálózatoknál is dolgozott menedzserként, mielőtt 2017-ben csatlakozott az RSM Hungary Zrt-hez.

Széles körű tapasztalatokkal rendelkezik a társasági és nemzetközi adózás, transzferárazás területén, de otthonosan mozog a közvetett adózással kapcsolatos kérdésekben is. Számos belföldi és nemzetközi ügylet és cégstruktúra véleményezésében és megvalósításában működött közre, valamint nyújtott támogatást különféle hatósági eljárások során ügyfeleinek. Foglalkozott magánszemélyek adózásával, ezen belül a külföldi színészek és stábtagok adózásának a kérdéseivel, és a közvetett magyar filmtámogatási rendszerhez kapcsolódó tanácsadási és tervezési projektekkel.

Ügyfelei főként a (fosszilis és megújuló) energia, a termelői szektor és a szórakoztató ipar területéről kerülnek ki.

Telefon
Dr. Kiss Helga Mária témái

2023 nyári adócsomag - összefoglaltuk a legfontosabb változásokat

Június 6-án számos adónemet érintő adótörvény-változást tartalmazó javaslatcsomagot ismerhettünk meg, melyek jelentős módosítást tartalmaznak többek között az Áfával, a személyi jövedelemadóval, társasági adóval, extra profitadóval, helyi iparűzési adóval, valamint a vám és jövedéki szabályozással és NETA-val kapcsolatban is. Összefoglaltuk, melyek azok a fő adónemek, melyekben változásokra kell számítania az adózóknak 2024-től. Sok esetben azonban már 2023-tól hatályba léphetnek a változások.

Tovább

Őszi adóváltozások 2022 – összefoglaltuk az új adócsomag legfontosabb részleteit

Október 18-án számos adónemet érintő adótörvény-változást tartalmazó javaslatcsomagot ismerhettünk meg, melyek jelentős módosítást tartalmaznak többek között a társasági adóval és a tartós befektetési számlával kapcsolatban, ugyanakkor az adminisztráció könnyítése, az adókötelezettségek egyszerűsítése irányába is mutatnak. Összefoglaltuk, melyek azok a fő adónemek, melyekben változásokra kell számítania az adózóknak.

Tovább

Több tízezer vállalkozás szűnhetett meg a KATA módosítás miatt

Az Opten adatai szerint augusztus-szeptemberben komoly végelszámolási hullám indult a társas vállalkozások körében, a két hónapban együttesen már 50 ezerrel több vállalkozás lépett a megszűnés útjára, ez több mint tízszerese a megszokott volumennek! Az átalányadózást választók már kaptak adminisztrációs könnyítést, melyet akár továbbiak is követhetnek.

Tovább

Az adózóknak joga van az adóhatóság támogató ügyintézéséhez

A napokban az EU Bírósága újabb érdekes magyar vonatkozású ügyben hozott ítéletet. Az ítélet az Áfa törvény egy speciális területére irányul, a külföldiek áfa-visszaigénylési eljárására. Az ítélet indokolásában azonban olyan eljárásjogi területekre is hivatkozik a bíróság, mely a magyar vállalkozások számára is érdekes.

Tovább