Facebook image
Budai Mátyás

Fontos változást tervez a NAV – szeptemberig maradt idő a felkészülésre

Az Online Számla rendszer fennállása óta megszokhattuk, hogy a NAV időről-időre kisebb-nagyobb változásokat eszközöl a platformon....
Tovább
Németh Lilla

M2M eÁfa: az új NAV-os autópálya

Lassan már hozzászokhattunk, hogy IT-kifejezések garmadája kapcsolódik a NAV újításaihoz, az XML, eÁfa és github után, most az M2M az új varázsszó.
Tovább

Blog

Karczub János

Transzferár 2024 - Rekordszámú közvetlen transzferár-ellenőrzés

A transzferárazásban és a transzferár dokumentáció készítésében 2022-ben jelentős változások történtek; megtöbbszörözték a kiszabható bírság mértékét, valamint bevezették a transzferár adatszolgáltatási kötelezettséget. Fontos, azonban, hogy a 2023-as adóévre vonatkozóan is életbe léptek olyan változások, amelyek be nem tartása már sokszoros mulasztási bírság kiszabását is eredményezhetik. Az elmúlt egy év tapasztalatai alapján pedig a vállalkozások egyre nagyobb valószínűséggel számíthatnak közvetlen transzferár ellenőrzésekre a kapcsolt partnereikkel folytatott tranzakcióik esetében.

Tovább
Palicz Petra

Külföldi áfa visszaigénylés – változás!

Szeptember 30-ig kell benyújtani külföldi áfa visszatérítési kérelmet azoknak a belföldi adóalanyoknak, akik az Európai Unió másik olyan másik tagállamban szereztek be terméket vagy szolgáltatást, ahol nem végeznek adóköteles gazdasági tevékenységet. Idén arra is figyelniük kell, hogy kisebb mértékben változott a külföldön megfizetett áfa visszatérítésének folyamata.

Tovább
dr. Bagi Éva

A válóperes ügyvéd válaszol – Válás és hitel

A családjogi kérdéseket feldolgozó blogsorozatunkban a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés témaköreiben segítünk eligazodni. Dr. Bagi Éva válóperes ügyvédünk most a válás során felmerülő hitellel kapcsolatos kérdésekre adja meg a választ.

Tovább
Budai Mátyás