Facebook image

Tömeges online számla XML korrekció

A "Tömeges XML korrekció" szolgáltatásunkkal gyorsan és hatékonyan orvosolhatja az XML adatszolgáltatási problémákat, biztosítva ezzel a zavartalan és törvényeknek megfelelő adatszolgáltatási folyamatot.

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

Németh Lilla

Igazgató, Adóüzletág

Budai Mátyás

Menedzser, Adóüzletág

Telefon

Tömeges online számla XML korrekció

Az Adóhatóság által előírt számla adatszolgáltatásoknak minden részletre kiterjedően meg kell felelniük. Sokszor előfordul, hogy eltérések vagy hibák jelennek meg az XML adatszolgáltatásokban, ami nem csak bonyolítja a folyamatot, de komoly bírságokhoz (számlánkénti 500.000 forint) is vezethet. A "Tömeges online számla XML korrekció" szolgáltatásunkkal gyorsan és hatékonyan orvosolhatók ezek a problémák, megkönnyítve vállalata számára a követelményeknek való megfelelést.

Jellemzők és előnyök:

 1. Részletes hibaanalízis: Digitax csapatunk szakértői részletesen elemzik az Ön vállalata által generált XML fájlokat.
 2. Tömeges technikai érvénytelenítés: a javítás előtt biztosítjuk, hogy a korábban beküldött hibás XML verziókat technikailag visszahívjuk, így az új, javított verziókat zökkenőmentesen lehet beküldeni.
 3. Automatizált XML javítás: általunk kifejlesztett automatizált módszer segítségével az XML adatok gyors és hatékony javítására van lehetőség, megkönnyítve ezzel az javítás folyamatát és időszükségletét. A javított adatszolgáltatások online számla rendszerbe való beküldésében is segítséget nyújtunk.
 4. Elmaradt adatszolgáltatások pótlása: az elmulasztott vagy hiányzó adatszolgáltatásokat tömegesen tudjuk pótolni, megszüntetve ezzel a felesleges adminisztrációs terheket.
 5. Riport és utókövetés: az egész folyamatot lezáróan egy részletes riportot készítünk, mely tartalmazza az esetleges XML hibákat, javított adatszolgáltatások listáját és az újraküldött adatszolgáltatások státuszát. Szükség esetén további támogatást is nyújtunk a jövőbeli adatszolgáltatások során.

Milyen problémákra nyújt megoldást az RSM Tömeges online számla XML korrekció szolgáltatása?

Legyen szó belső audit által feltárt adatszolgáltatási hibákról, vagy adóhatósági ellenőrzés során kiderült problémákról, a "Tömeges online számla XML korrekció" szolgáltatásunk képes gyorsan és hatékonyan kezelni ezeket a kihívásokat. Egyrészt az elmaradt adatszolgáltatások tömeges pótlásában és a hibás adatszolgáltatások tömeges javításban is segítséget nyújtunk, valamint segítjük a fejlesztőket a későbbi hibák megelőzésében.

Mikor érdemes igénybe venni a Tömeges online számla XML szolgáltatást? 

 • Kezdeti nehézségek: Nem tudta időben elvégezni az XML adatszolgáltatások technikai előkészületeit, már megkezdte tevékenységét és kiállított számlákat, de az adatszolgáltatások elmaradtak.
 • Manuális jelentés helyett: Korábban sikertelen jelentési kísérletekkel találkozott, és manuálisan kellene pótolnia a kimaradt számlákat.
 • Folyamatban lévő fejlesztések: A hibák észlelése után még nem fejezte be a helyes adatszolgáltatási folyamatokhoz szükséges fejlesztéseit.
 • Adóhatósági ellenőrzés: Amennyiben egy adóhatósági ellenőrzés során hibás adatszolgáltatásokat azonosítanak, az azonnali korrekció kulcsfontosságú.
 • Belső audit: Ha belső audit során derül ki, hogy hibás adattartalommal kerültek beküldésre a számla adatszolgáltatások és azonnali intézkedés szükséges.
 • Sikertelen vagy elmulasztott adatszolgáltatások: Egyes esetekben előfordul, hogy technikai okokból az adatszolgáltatások sikertelenek és ezért az adóhatóság nem fogadta be őket. Amennyiben elmulasztott adatszolgáltatásai vannak, minél előbb szükséges a jelentéseket pótolnia a számlánkénti 500 ezer Forintos mulasztási bírság elkerülése érdekében.

Az ilyen problémák egyenkénti megoldása időigényes és nehézkes, különösen, ha egy adóhatósági ellenőrzés közepette az idő sürget. A Digitax adótechnológiai csapatunknak kiterjedt tapasztalata van a tömeges XML korrekcióban, tömeges technikai érvénytelenítésben, valamint az adatszolgáltatások tömeges pótlásában és újra beküldésében. Kifejezetten azoknak a vállalatoknak ajánljuk szolgáltatásainkat, akik hatékony, gyors és megbízható megoldást keresnek az ilyen típusú kihívásokra.


  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat