Connectax Invoice Match - Számlaaudit

Ellenőrizni szeretné, milyen számlázási információkat lát önről az adóhatóság, és ezek mennyiben egyeznek a társaság által jelentett, nyilvántartott adatokkal? Monitorozni kívánja, van-e eltérés a saját és a NAV-nál tárolt információk között?

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Németh Lilla

Igazgató, Adóüzletág

Kóczé Péter, RSM Hungary, Digitális megoldások, Üzletágvezető

Kóczé Péter

Üzletágvezető, Connectax – Digitális adózási megoldások

Telefon

Connectax Invoice Match szolgáltatásunk segítségével ezt automatizáltan megteheti.

Miben segít az Invoice Match?

Megoldásunkkal partnerünk önmaga is szimulálni képes egy adóhatósági számlaadat-ellenőrzést, így tetszőleges gyakorisággal ellenőrizheti akár több számlázórendszerére vonatkozóan, hogy milyen számlaadatok kerülhetnek be az adóhatósághoz. Az ellenőrzés a riportálási kötelezettséggel érintett számlákat és az e körbe nem tartozó, ugyanakkor áfakötelezettséget jelentő számlainformációkat is lefedi. Adóbevallásai elkészítése előtt pedig belső kontrollként támaszkodhat ellenőrző modulunkra.

Ezzel a megoldással kiszűrhetők azok a problémák, amelyek egy adóhatósági ellenőrzés esetén adókockázattal járnak. Az Invoice Match segítségével világosan láthatóak azok a számlák, amelyek:

  • jelentéskötelesek, de nem kerültek jelentésre vagy a jelentésük hibára futott,
  • utólag érvénytelenítésre kerültek és az új jelentés elmaradt vagy sikertelen volt,
  • jelentésre kerültek, de valamilyen hiba folytán eltérő adatokkal szerepelnek a belső és az adóhatósági adatbázisokban,
  • jelentésre kerültek adóhatóság részére, de a számlázóprogramok nem tartalmazzák azt.

ÉRDEKLI Számlaaudit MEGOLDÁSUNK? 
KATTINTSON ÉS VEGYE FEL A KAPCSOLATOT SZAKÉRTŐINKKEL!

Hogyan működik a Connectax Invoice Match?

A program egy automatizált ellenőrzést futtat le, amelynek keretében a számlázóprogramokban tárolt adatokat összeveti a NAV részére lejelentett és az adóhatóság rendszerében megtalálható, kimenőszámla-adatokkal. A vizsgálatok kézi beavatkozás nélkül, automatikusan, tetszőleges ütemezésben (óránként, naponta, hetente, stb.) indíthatóak.

Connectax Invoice Match infografika

A rendszer az érintett társaság számlaadatai és a NAV adatai alapján jelzi az esetleges eltéréseket, illetve képes egy adóhatósági ellenőrzési kör szimulálására. Az időben korrigált adatokkal a számlánként akár 500 ezer forintos számlariportbírság kockázata hatékonyan csökkenthető.  

Kinek ajánljuk az Invoice Match modult?

  • Nagy kimenő számlaforgalommal rendelkező cégeknek
  • Számlaadat-jelentésre kötelezett társaságoknak
  • Havi, negyedéves áfaanalitikát és áfabevallást készítő társaságoknak
  • Adócompliance-terület támogatására

Adatvédelem, GDPR

Szolgáltatásunk informatikai hátterének magas szintű védelme révén GDPR-kompatibilis adatfeldolgozóként nyújtjuk szolgáltatásunkat adatkezelő partnereink részére.

Miért válassza Connectax platfomunkat és digitális adózási megoldásainkat?

A számlázási adatok olyan bizalmas információt jelentenek, amelyek kezelése megfelelő technikai és biztonsági hátteret kíván. Felhőalapú Connectax rendszerünk biztosítani tudja a kimenő számlák adatainak biztonságos megküldését akár több számlázóprogram által előállított számlák adatainak esetében is.. A számlaadatbeküldési folyamathoz szükséges technikai és szabályozási előfeltételek auditálását, a testreszabott megoldás elkészítését és annak megvalósítását digitális megoldásokat fejlesztő csapatunk teljeskörűen biztosítani képes. 

Az RSM közel 120 országra kiterjedő nemzetközi hálózata pedig további hátteret és a már létező külföldi megoldások tapasztalataira való rálátást is biztosítja partnereink, ügyfeleink számára.


Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat

Érdeklik az adó- és munkajogi változások?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

Feliratkozom