Facebook image

Connectax VAT MSheets - Áfa belföldi összesítő jelentés, automatizáltan

Az áfabevalláshoz kapcsolódó belföldi összesítő jelentés gyors, automatizált elkészítése és adatellenőrzése sok időt takarít meg és csökkenti a manuális adatkezelés kockázatait. Több vállalatiirányítási rendszer számla- és áfaadatait is kezelheti egy helyen M-lap megoldásunkkal!

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

Németh Lilla

Igazgató, Adóüzletág

Telefon

Az áfabevalláshoz nélkülözhetetlen belföldi összesítő jelentés automatikus összeállítása pár kattintással megoldható a Connextax platformon! 

Connectax VAT MSheets megoldásunk az áfa analitika szállítói számla adataiból előállítja a NAV felé beküldendő M-lapokat. Automatizált megoldásunk néhány kattintással megoldja a bejövő számlák adatainak összegzését. Feldolgozza és ellenőrzi a szállítói számlák adatait, jelöli a hibákat, ellenőrzi a NAV adatbázisát és elkészíti az M lapokat. A szoftver által létrehozott 65M, 65M-02 és 65M-02K áfabevallási lapok adatállományai közvetlenül betölthetőek az adóhivatal nyomtatványkitöltő rendszerébe.

Megoldásunkkal partnereitől kapott áfa levonásra jogosító végszámla és előlegszámla jelentési kötelezettségét is egyszerűen teljesítheti. Ha nem szeretne a manuális M-lap kitöltéssel bajlódni, keresse szakértőinket!

automatizált M-lap kitöltés - ajánlatot kérek 

M lap készítés beépített NAV adatellenőrzéssel

Az M lapok előállításához a szoftver a NAV Online Számla rendszer adatait is lekéri,  ellenőrzi a szállítói számlák adatait, ezzel lehetővé teszi az M lap adatok gyors és pontos előellenőrzését. Megoldásunkkal lényegesen csökkenthető az online számla adatszolgáltatások és az M lapok eltéréseiből fakadó adóellenőrzések, jogkövetési vizsgálatokra való kiválasztás esélye.

M lap készítés korlátlan mennyiségben 

Automatizált megoldásunkkal akár több ezer soros áfaanalitikák kézi beavatkozás nélküli, gyors feldolgozását is megoldhatja.

Korlátok nélküli elérés

Felhőalapú áfabevallási szolgáltatásunk aktiválását követően, kollégái a rendszert tetszőleges eszközről, akár home-officeból is elérhetik. 

IT- és adószakértői tudás 

Áfabevallási megoldásunk mögött az RSM Hungary áfa- és digitális csapatának tudása, többezer áfabevallás tapasztalata áll. A szoftvertámogatás folyamatos, hogy az Ön áfabevallásának elkészítésében ne legyen fennakadás.


DEMÓT KÉREK - SZERETNÉM MEGNÉZNI A MEGOLDÁST 


Connectax VAT MSheets – Belföldi összesítő jelentés készítő megoldásunkkal automatizálhatja az M lapok előállítását 

Korszerű, felhőalapú technológiával dolgozunk

 • Önnek nincsenek helyi telepítési feladatai,  a Connectax platform szolgáltatásai a felhőalapúak, így nincsenek a helyi infrastruktúrához kapcsolódó elérési korlátok.
 • A szoftver frissítése, jogszabálykövetése automatikus és azonnal elérhető.
 • A platformot egyszerre több kolléga is használhatja, ezzel támogatjuk a munkatársak közös munkáját.
 • Szolgáltatásunkhoz teljes körű technológiai és tanácsadói támogatás is elérhető, a házon belüli kapacitás- és kompetenciaprobléma áthidalására. 

Integrálható modulok egy platformon, az Ön kényelméért

 • Az M lapokat előállító modulunk is összekapcsolódik a NAV Online Számla rendszerével. Így minden partnerünk folyamatosan megbízható és pontos NAV számlaadatokkal, adatjelentésekkel dolgozik, és lehetőség nyílik a hiányzó adatok automatikus pótlására. 
 • Az integrált moduloknak köszönhetően az áfabevallás M lapjainak elkészítése mellett  további adózási megoldások is elérhetőek felületünkön, a Connectax platformon.
 • Amennyiben áfaanalitikáját egyedi adatformátumban tudja csak előállítani, a platform részeként elérhető konverterünk támogatja az adatstruktúra elvárt formátumban történő előállítását.   

Folyamatosan elérhető számlaarchívumot biztosítunk

Az M-lapok elkészítéséhez szükséges számlaadatokat eltároljuk. Így a számlaadatok folyamatosan rendelkezésre állnak az adott időszakot megelőző áfabevallásokhoz kapcsolódó bizonylathivatkozások, folyamatok és számlaláncolatok visszafejtésére, kezelésére. 

Teljes körű adatvédelmi megfelelőség

Vállaljuk az M lapok elkészítéséhez szükséges felhőinfrastuktúra magas szintű védelmét. GDPR-megfelelőséget biztosító adatfeldolgozóként nyújtjuk szolgáltatásunkat adatkezelő partnereink részére.

SZERETNÉM AUTOMATIZÁLNI AZ M LAP KÉSZÍTÉST,
AJÁNLATOT KÉREK

Áfabevallás, M lapok - jogszabályi háttér 

2020. július 1-től a szabályozás szerint minden belföldi bejövő számláról tételesen nyilatkozni kell az áfabevallásban. A társaságoknak részletes adatokat kell szolgáltatniuk minden szállítói számláról, az áfabevallás részeként benyújtott belföldi összesítő jelentésükben, az M lapokon. 2020. július 1-től érvényes változások értelmében a belföldi összesítő jelentést már nem csak a 100.000 forintot elérő vagy meghaladó áfatartalmú belföldi beszerzések vonatkozásában kell majd benyújtani, hanem az áfatartalom nagyságától függetlenül, minden tételre.

Emiatt a belföldi összesítő jelentés elkészítése és ellenőrzése jelentős mértékben megnövelheti az áfabevallás elkészítésével járó időt. Ezt az időráfordítást megoldásunkkal néhány percre csökkentheti. 

A társaság által beadott M lapok az adóhivatal informatikai rendszerében összevezetésre kerülnek a NAV  online számla rendszeréből származó adatokkal. Az esetlegesen feltárt különbségek a belső kockázatértékelési eljárás részeként, közvetlenül hatással lehetnek egy-egy jogkövetési vagy adóellenőrzési eljárás megindítására. Az M lapon szereplő adatok NAV-feltöltés előtti ellenőrzése segíti a tartalmi hibák, hiányosságok kezelését, korrigálását, így a társaság kockázatainak csökkentését.

A Connectax Platform megfelel az ISO/IEC 27001 Információbiztonsági Irányítási szabványnak.


Tanácsadóink segítségével  felhőalapú megoldásunk egyszerűen, gyorsan elérhető, mind hazai, mind nemzetközi cég, cégcsoport esetében.  Kérdéseivel keresse szakértőinket bizalommal!


  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat