Connectax VAT MSheets - Belföldi összesítő jelentés automatizáltan

Az áfabevalláshoz kapcsolódó belföldi összesítő jelentés gyors, automatizált elkészítése és adatellenőrzése sok időt takarít meg felhasználóinknak és csökkenti a manuális adatkezelés kockázatait. Több vállalatiirányítási rendszer számla- és áfaadatait is kezelheti egy helyen!

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Németh Lilla

Igazgató, Adóüzletág

Kóczé Péter, RSM Hungary, Digitális megoldások, Üzletágvezető

Kóczé Péter

Üzletágvezető, Connectax – Digitális adózási megoldások

Telefon

Az áfabevalláshoz nélkülözhetetlen belföldi összesítő jelentés automatikus összeállítása pár kattintással megoldható a Connextax platformon! 

A Connectax VAT MSheets az áfaanalitikából előállítja a NAV felé beküldendő M lapokat. Az adatjelentési áfaküszöb eltörlésével a feldolgozandó adatmennyiség és az adatellenőrzési igény jelentős növekedését automatizált megoldásunk néhány kattintással megoldja. Feldolgozza és ellenőrzi a szállítói számlák adatait, elkészíti az M lapokat. A szoftver által létrehozott 65M, 65M-01, 65M-02, 65M-01K és 65M-02K áfabevallási lapok adatállományai közvetlenül betölthetőek az adóhivatal nyomtatványkitöltő rendszerébe.

M lap készítés beépített NAV adatellenőrzéssel

Az M lapok előállításához a szoftver a NAV Online Számla rendszer adatait is lekéri,  ellenőrzi a szállítói számlák adatait, ezzel lehetővé teszi az M lap adatok gyors és pontos előellenőrzését.

M lap készítés korlátlan mennyiségben 

Automatizált megoldásunkkal akár több ezer soros áfaanalitikák kézi beavatkozás nélküli, gyors feldolgozását is megoldhatja.

Korlátok nélküli elérés

Felhőalapú áfabevallási szolgáltatásunk aktiválását követően, kollégái a rendszert tetszőleges eszközről, akár home-officeból is elérhetik. 

IT- és adószakértői tudás 

Áfabevallási megoldásunk mögött az RSM Hungary áfa- és digitális csapatának tudása, többezer áfabevallás tapasztalata áll. A szoftvertámogatás folyamatos, hogy az Ön áfabevallásának elkészítésében ne legyen fennakadás.


szeretném automatizálni az m lap készítést,
ajánlatot kérek
 


Connectax VAT MSheets – Belföldi összesítő jelentés készítő megoldásunkkal automatizálhatja az M lapok előállítását 

Korszerű, felhőalapú technológiával dolgozunk

A Connectax platform szolgáltatásai a felhőalapúak, így Önnek nincsenek helyi telepítési feladatai, a helyi infrastruktúrához kapcsolódó esetleges elérési korlátok. A szoftver frissítése, jogszabálykövetése automatikus és azonnal elérhető. A platformot egyszerre több kolléga is használhatja, ezzel támogatjuk a munkatársak közös munkáját. Szolgáltatásunkhoz teljes körű technológiai és tanácsadói támogatás is elérhető, a házon belüli kapacitás- és kompetenciaprobléma áthidalására. 

demót kérek - szeretném megnézni a megoldást 

Integrálható modulok egy platformon, az Ön kényelméért

A Connectax platform minden szolgáltatása, így az M lapokat előállító modul is összekapcsolódik a NAV Online Számla rendszerével. Így minden partnerünk folyamatosan megbízható és pontos NAV számlaadatokkal, adatjelentésekkel dolgozik, és lehetőség nyílik a hiányzó adatok automatikus pótlására. Az integrált moduloknak köszönhetően az áfabevallás M lapjainak elkészítése mellett  további adózási megoldások is elérhetőek ugyanazon a felületen.

A belföldi összesítő jelentés elkészítése során például partnerei adószámait is ellenőrizheti, vagy lefuttathatja a teljes áfaanalitika gépi vizsgálatát.  Amennyiben áfaanalitikáját egyedi adatformátumban tudja csak előállítani, a platform részeként elérhető konverterünk támogatja az adatstruktúra elvárt formátumban történő előállítását.   

Folyamatosan elérhető számlaarchívumot biztosítunk

Az M-lapok elkészítéséhez szükséges számlaadatokat eltároljuk. Így a számladatok folyamatosan rendelkezésre állnak az adott időszakot megelőző áfabevallásokhoz kapcsolódó bizonylathivatkozások, folyamatok és számlaláncolatok visszafejtésére, kezelésére. 

Teljes körű adatvédelmi megfelelőség

Vállaljuk az M lapok elkészítéséhez szükséges felhőinfrastuktúra magas szintű védelmét. GDPR-megfelelőséget biztosító adatfeldolgozóként nyújtjuk szolgáltatásunkat adatkezelő partnereink részére.


érdekel a megoldás - ajánlatot kérek 

Áfabevallás, M lapok - jogszabályi háttér 

2020. július 1-től a szabályozás szerint minden belföldi bejövő számláról tételesen nyilatkozni kell az áfabevallásban. A társaságoknak részletes adatokat kell szolgáltatniuk minden szállítói számláról, az áfabevallás részeként benyújtott belföldi összesítő jelentésükben, az M lapokon.

Az általános forgalmi adó adminisztrációs rendszerét alapvetően érintő, 2013. január 1-én bevezetett, majd 2015. január 1-én módosított jogszabály értelmében, az adóalanyok belföldi összesítő jelentés kitöltésére kötelezettek. A 2020. július 1-től érvényes változások értelmében a belföldi összesítő jelentést már nem csak a 100.000 forintot elérő vagy meghaladó áfatartalmú belföldi beszerzések vonatkozásában kell majd benyújtani, hanem az áfatartalom nagyságától függetlenül, minden tételre. Emiatt a belföldi összesítő jelentés elkészítése és ellenőrzése jelentős mértékben megnövelheti az áfabevallás elkészítésével járó időt. Ezt az időráfordítást megoldásunkkal néhány percre csökkentheti. 

A beadott jelentések az adóhivatal informatikai rendszerében összevezetésre kerülnek a NAV  online számla rendszeréből származó adatokkal. Az esetlegesen feltárt különbségek pedig a belső kockázatértékelési eljárás részeként, közvetlenül hatással lehetnek egy-egy jogkövetési vagy adóellenőrzési eljárás megindítására. Az M lapon szereplő adatok NAV-feltöltés előtti ellenőrzése segíti a tartalmi hibák, hiányosságok kezelését, korrigálását, így a társaság kockázatainak csökkentését.


Tanácsadóink segítségével  felhőalapú megoldásunk egyszerűen, gyorsan elérhető, mind hazai, mind nemzetközi cég, cégcsoport esetében.  Kérdéseivel keresse szakértőinket bizalommal!


Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat

 Tovább