Facebook image

Összesen 6 bejegyzés

Filmalkotások támogatása jelentős TAO kedvezménnyel

A 2023-as év hátralévő részére felfüggesztették a látvány-csapatsportok adófelajánlásból történő támogatásának bizonyos lehetőségeit, a keretek lezárásával. Jó hír azonban a társaságoknak, hogy a látványcsapatsport támogatásból szerezhető társasági adóelőnyt filmalkotások támogatásával is lehet pótolni, mivel a filmalkotások támogatásával jelentős TAO kedvezményt érhetnek el.

Tovább

Filmtámogatás 2019 – Újravágott keretek

2019. január 1-től a Nemzeti Filmirodánál regisztrált filmprodukciók már a több ponton módosult Filmtörvény* rendelkezései szerint számolhatják el a filmtámogatás szempontjából elismert költségeket. Ez kapóra jöhet a sokszereplős sorozatok belföldi gyártásakor, de a magas gázsival rendelkező, tipikusan külföldi sztárok alkalmazása esetén csökkenhet a filmkedvezmény alapja.

Tovább

Filmfinanszírozás támogatásból – a komfort levél szerepe

A 2019-es Golden Globe-on két kategóriában jelölt The Alienist sorozat és a legjobb színész kategóriában jelölt Genius: Picasso forgatása is Magyarországon zajlott. Hogyan segít a filmgyártási költségek előteremtésében a magyarországi TAO rendszere, és mi a szerepe a komfort levélnek a filmprodukciók költségeinek tervezésében és előteremtésében?

Tovább

Emelkedik a filmtámogatás mértéke, immár 30 százalékra

Az EU bizottságának jóváhagyásával a magyarországi közvetett filmtámogatás mértéke 30 százalékra emelkedik 2018. június 11-től. A magasabb filmtámogatási arány 2024. december 31-ig bizonyosan érvényes, így az egyre erősebb európai és régiós versenyben a magyar filmipar nagy eséllyel megőrizheti piacvezető szerepét. A filmtámogatás igénylésének menetében nem várható változás.

Tovább

Kiemelt témák