Facebook image

Összesen 790 bejegyzés

Gondolja át milyen kedvezményeket érvényesíthet TAO, HIPA bevallásában!
FRISSÍTETT TARTALOM!

A 2020-as évről készülő beszámoló közzétételének és az éves adóbevallások (társasági adó, innovációs járulék, helyi iparűzési adó) benyújtásának határideje jelenlegi tudásunk szerint 2021. május 31. Ezért számos cégnél már javában zajlik az év végi adókalkulációk pontosítása, s van néhány tipikus adómegtakarítási lehetőség, amellyel érdemes számolni!

Tovább

Jelentős bővülés az RSM hálózatban

A kihívásokkal teli, 2020-as év közepette az RSM, a világ vezető globális audit, adótanácsadó és tanácsadói hálózatának árbevétele 6,3 milliárd dollárra nőtt; mindez pedig 9,2 százalékos bővülést jelent az előző időszakhoz képest.

Tovább

Online számla adatszolgáltatás lépésről-lépésre

2021 januárjától bővült a NAV online számla adatszolgáltatásban érintett számlák köre azon adóalanyoknál, akik magyar adószám alól számlát állítanak ki. Az exportszámlák, webshopos számlák és a magánszemélyek felé kiállított számlák is ebbe a körbe tartoznak.

Tovább

HIPA-könnyítés KKV-knak 2021-ben

A 2021-es adóévre helyi iparűzési adókönnyítést kapnak a 4 milliárd forint árbevétel vagy mérlegfőösszeg alatti kkv-k. Várhatóan a 3.000 legnagyobb magyar cégen kívül minden társaságot érinthet a hipa-fizetési könnyítés, február 25-ig kell a hipa-kedvezményre az igénylést benyújtani.

Tovább

Kiemelt témák