Facebook image

Összesen 790 bejegyzés

Tisztelt Partnerünk, kedves Olvasónk!

Köszönjük hogy feliratkozott szakmai hírlevelünkre! A társaságokat érintő adózási, számviteli, bérszámfejtési területet érintő jogszabályváltozásokról és aktuális teendőkről, tudnivalókról szóló szakmai összefoglalóinkat kérésére rendszeresen elküldjük Önnek.

Tovább

Most még igényelhető a K+F bértámogatás 2.0! (FRISSÍTETT)

A tavalyi évben a koronavírus-járvány első hulláma után bevezetett ún. K+F bértámogatás ismét elérhető a kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) munkakörben (is) foglalkoztatottak számára. Az akár havi 318.920 forint összegű K+F bértámogatás igénylésének határideje 2021. május 23.

Tovább

SZÉP-kártya - marad év végéig a kedvező adózás

Egy június 10-én hatályba lépett kormányrendelet hatására változatlanok maradnak 2021. második felében is az egyes SZÉP-kártya alszámlákra és a rekreációs keretre vonatkozó éves keretösszegek. Ennek következtében 2021. december 31-ig továbbra is a megnövekedett összeghatárig, szociális hozzájárulási adótól mentesen adhatók a SZÉP-kártya juttatások béren kívüli juttatásként.

Tovább

2021. évi adóváltozások – Hogyan adózunk 2021-ben?

Számos adóváltozás lépett életbe januártól, NAV online számla, áfa, adótervezés, tao, szja, kiva, kata, szocho, vagy hipa terén, van mire figyelniük a cégeknek. A társaságok számára fontos, adózást érintő jogszabályváltozásokról íme egy áttekintés.

Tovább

Így változnak az EKAER szabályok 2021-től

Karácsony előtt megjelent a 2021-es szabályokat tartalmazó új EKAER rendelet, így összesen négy munkanapja maradt a cégeknek, fuvarozóknak hogy megismerjék a 2021. január 1-től életbe lépő változásokat.

Tovább

Adóváltozások és adózási irányok 2021

Adóváltozások 2021 - a Pénzügyminisztérium, a NAV és az RSM szakértői értékelik a 2021. évi fontosabb változásokat az adódigitalizáció, adóellenőrzések, áfa, Brexit és a társasági adózás terén, online rendezvényünkön.

Tovább

Új adókkal sújtják a digitális szolgáltatókat

Egységes nemzetközi döntés hiányában egyre több ország vezet be, vagy tervez bevezetni a digitális szolgáltatásokat terhelő adókat. Az új digitális adónemek tipikusan a globális digitális szolgáltatók, mint a Google, a Facebook, vagy az Amazon jövedelemforrásait adóztatnák meg.

Tovább

Vonzóbb lesz a kiva - Számoljon velünk!

2021-től újabb cégeknek lehet vonzó a kisvállalati adó. A kiva adókulcs jövő évtől 11 százalékra csökkenhet, a kiva választás bizonyos értékhatárai emelkednek. A speciális adóalap megállapítási szabályok sok vállalkozásnak kedvezhetnek a taoval szemben, de nem mindenkinek.

Tovább

Kiemelt témák