Facebook image

Összesen 790 bejegyzés

Hogyan tervezd a webshopodat?

2021. július 1-jétől uniós szinten módosulnak a webshopokra vonatkozó szabályok. A webshopon keresztül értékesítőknek érdemes előre felkészülniük, hogy a legoptimálisabb módon tudjanak értékesíteni és ezt adminisztrálni. A helyes üzleti modellel a vállalkozások egyrészt adómegtakarítást érhetnek el, másrészt csökkenthetik az adminisztratív terheket. Ellenkező esetben a webshopok kockázatot futnak, és jelentős adóbírságokra is számíthatnak.

Tovább

Saját tőke problémák és adózási szempontok

A cég saját tőke problémája akár a cégformára is kihathat, vagy a társaság megszűnését is eredményezheti, ha beszámolókészítés kapcsán a tőkevesztésre fény derül minél előbb lépni kell a helyzet rendezése érdekében. Mikor kell lépni, mennyi ideje van a társaságnak és milyen irányba indulhat a tőkerendezés érdekében?

Tovább

Webshopok adózása – júliustól változások

Van cégének webshopja? Akkor érintik a 2021 július 1-jén életbe lépő, webshopok adózására vonatkozó változások. A weben is értékesítő vállalkozásoknak érdemes átgondolniuk működésüket, különösen akkor, ha nemzetközi szinten, külföldi vevők felé értékesítenek. A változások között vannak a webshopokat segítő, de a működést nehezítő szabályok is.

Tovább

Cégeket érintő adóváltozások az adócsomagban

A napokban megjelent tavaszi adócsomagban tervezett változások vállalatokat érintő főbb elmei között a tao, szocho, az adózás rendje, az energiaellátók jövedelemadója, jövedéki adó, szja és áfaváltozások is szerepelnek.

Tovább

Kriptodevizák - csökkenő adóterhek

A legújabb adócsomag részeként 15 százalékra csökkenhet a kriptoeszközökből származó jövedelmek adóterhe Magyarországon. Az adó csökkentése és a kedvezőbb szabályok összességében a kriptobefektetők számára előnyösebb környezetet eredményezhetnek.

Tovább

10 dolog, amire érdemes figyelni a KIVA kapcsán

A NAV napokban tett bejelentése alapján a KIVÁ-s adózók 2021 májusától az adóhatóság kiemelt figyelmével számolhatnak. A NAV mindenekelőtt a kedvezmények, az elhatárolt veszteség és a beruházások elszámolását fogja vizsgálni. Az adóellenőrzések előtt a KIVA alanyoknak érdemes átvilágítani ezeket a pontokat.

Tovább

Naperőmű beruházás? Lássa át világosan az adózás részleteit is!

A napenergia szektorban tevékenykedőket sokféle adónem és adókedvezmény érintheti, így minden esetben célszerű egy beruházás megkezdése és működtetése kapcsán egyedileg áttekinteni az adókötelezettségeket. A naperőmű projektek tervezésekor és kivitelezésekor felmerülő főbb adózási kérdéseket dr. Clamba Viktória, az RSM Hungary adómenedzsere, a Szolár konferencia előadója összegezte.

Tovább

Kiemelt témák