Facebook image

Biró Ágnes

Vezető tanácsadó

Bíró Ágnes, okleveles közgazdász, adótanácsadó és adószakértő általános forgalmi adó területén. 2007-ben csatlakozott az RSM-hez, 20 éves gyakorlattal rendelkezik adózási területen. Pályáját egy ügyvédi irodában kezdte tanácsadó asszisztensként, majd rövid időre kipróbálta magát a vállalati szektorban pénzügyi vezetőként is.

Tanácsadóként elsősorban adóvizsgálatokban támogatja az ügyfeleket, de szakterületei közé tartozik az általános forgalmi adóval kapcsolatos teljes körű tanácsadás is. Széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik a transzferárazás gyakorlati kérdéseivel, valamint az építőipari / ingatlanhasznosító cégek tevékenységével kapcsolatban is.

Telefon
Biró Ágnes témái
Biró Ágnes
Biró Ágnes

Promóciók, marketingakciók és nyereményjátékok adózása

Egyre több marketingakció zúdul a fogyasztók nyakába: a cégek kuponokkal, pontgyűjtő akciókkal, ingyenes szolgáltatásokkal, kedvezményekkel és nyereményjátékokkal igyekeznek a vevőket motiválni, elkötelezettségüket erősíteni, főleg az év végi időszakban. A marketingakciókkal azonban a cégek komoly adókockázatoknak is kitehetik magukat, hiszen amit a marketingrészleg kitalál, azt a pénzügyeseknek kell úgy elszámolnia, hogy megfeleljen az adójogi előírásoknak. Összegyűjtöttünk néhány tipikus esetet arra, hogy melyek a marketingakciók, promóciók legnagyobb adóbuktatói!

Tovább
Biró Ágnes

Földadó – fizessek, vagy ne fizessek?

Az Országgyűlés eltörölte a földadót; a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény július 4-én elfogadott módosítása szeptember 1-től lép hatályba. A jogszabály értelmében a települések önkormányzatai nem vethetnek ki adót termőföldre, a termőföld tulajdonjogára és a termőföldre ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jogra. De mit tegyen az, aki olyan településen lakik, ahol már ki is vetették a földadót?

Tovább