Facebook image

Összesen 790 bejegyzés

Adó extrákkal

Bár a kormányzati törekvések korábban az adminisztráció egyszerűsítése felé mutattak, a külső és belső gazdasági hatások miatt új extraprofit adók is bevezetésre kerültek.

Tovább

Támogató eljárást indít a NAV külföldi jövedelmek ellenőrzéséhez

Támogató eljárás megindítására számíthatnak azok a magánszemélyek, akik 2018-ban külföldi pénzintézetnél vezettek számlát, ott befektetésekből szereztek jövedelmet, illetve az Európai Unió más tagállamából kaptak munkaviszonyból, vezető tisztségviselői tiszteletdíjból, életbiztosításból, ingatlan értékesítéséből és hasznosításából származó jövedelmet.

Tovább

Katás vagyok, milyen adózást válasszak?

A Kata, a jogszabálymódosítás következtében a jövőben az egyéni vállalkozók számára fenntartott adónem lesz. Ráadásul, aki közülük cégeknek, adóalanyoknak is számláz, az is kénytelen lesz másik adónemet választani szeptembertől.

Tovább

Ágazati különadók 2022

A költségvetési egyensúly és a rezsicsökkentés fenntartása, és a honvédelem biztosítása érdekében a Kormány a 2010-es mintájára újra az egyes jól profitáló szektorok extra adóztatása mellett döntött.

Tovább

TAO-HIPA kalkulációt érintő egyéb tipikus adózói hibák – 3. rész

TAO blogsorozatunk utolsó részében bemutatunk néhány olyan gyakran előforduló hibát, helytelen alkalmazást, amelyek sok társaságnál előfordulnak, és adóbírság kiszabását eredményezték egy adóellenőrzés során. Az év végi zárás során ezekre figyelmet fordítva könnyen elkerülhető az adókockázat!

Tovább

Távmunkában külföldre dolgozik? Most megéri ellenőrizni, hogy biztosan jól adózik-e!

Napjainkban gyakori, hogy nemzetközi munkavégzés keretein belül dolgoznak magyar munkavállalók külföldön. A koronavírus világjárvány okán azonban, sok munkavállaló tért vissza Magyarországra, távmunkában látva el feladatait. Esetükben a külföldről kapott munkabér adózását mindenképpen érdemes vizsgálni. Egyrészt futhatnak adókockázatot, ha külföldön fizetnek szja-t, illetve kedvezőbb is lehet a magyar szja számukra, mint a külföldön megfizetett adó.

Tovább

Kiemelt témák