Facebook image

Greff Magdolna

Menedzser, Adóüzletág

Greff Magdolna közgazdász, regisztrált nemzetközi adószakértő, mérlegképes könyvelő. Az RSM Hungary adóüzletágának menedzsereként részt vesz hazai és nemzetközi vállalatok adótervezési és átvilágítási feladataiban, nemzetközi adózáshoz kapcsolódó tanácsadási projektek irányításában. Szakmai területe a globális minimumadó hazai bevezetéséhez kapcsolódó tanácsadói feladatok tervezése és koordinációja. Emellett jelentős szakértelemmel rendelkezik az ESG (Environmental, Social, Governance) témakörben, melynek keretében átfogó és stratégiai tanácsadást nyújt a fenntarthatósági szempontok integrálásához a vállalati működésbe.

Több mint 20 éve foglalkozik számviteli és adótanácsadással. Multinacionális és nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett széles körű szakmai tapasztalatot a magyar és nemzetközi adózási rendszert érintő átfogó tanácsadói feladatok ellátásában, gazdasági társaságok és non-profit szervezetek adózás és számvitel fókuszú támogatásában, a kapcsolódó projektek vezetésében.

Telefon
Greff Magdolna témái
Greff Magdolna

Globális minimumadó: azaz minimum 15 százalékos nyereségadó a nagyvállalatok számára

Idén januárban hatályba lépett a globális minimumadót szabályozó magyar jogszabály*, és ezzel az EU többi államához hasonlóan Magyarországon is megjelent az új adóteher. Az OECD által kidolgozott és az EU jogrendbe is átültetett globális minimumadó célja, hogy a 750 millió eurós árbevétel fölötti vállalatcsoportok tényleges adóterhe egyenletesen legyen elosztva a csoporttagok között és a tényleges adómérték országonként elérje a 15 százalékot. A globális minimumadó bevezetésével az érintett vállalatcsoportoknak rendkívül komplex jogszabályértelmezési és adminisztratív kihívásokkal kell szembenézniük.

Tovább