Facebook image
Szektoraink

Online számlaadat-szolgáltatási tanácsadás és megoldások

Digitális üzletágunk jogi, adó-, és áfaszakértőinkkel együttműködve készít digitális, automatizált megoldásokat a cégek adóbevallásainak, számlaadatküldési kötelezettségének támogatására. A 2018 júliusától életbe lépett valós idejű számlaadatszolgáltatási kötelezettséget a cégeknek valós idejű, automatizált megoldással kell interneten keresztül teljesíteniük. Digitális üzletágunk szakértői  ezen kötelezettség teljesítésében  tudják támogatni a vállalatokat, a szabályozásnak megfelelő IT megoldással. 

Amennyiben a vállalat a NAV felé bejelentett számlázóprogramot, vagy számlázóprogramokat használ, az adatküldési kötelezettség a számla kiállításakor beáll. Azaz a jogszabály által meghatározott, a 100.000 forint áfaértéket elérő, vagy afeletti, belföldi adóalanyoknak kiállított számlák adatait rögtön továbbítani kell a NAV felé. A számlaadatok késedelmes megküldésének szankciója jelentős mértékű, számlánként 500.000 forintos bírságot vonhat maga után.

A számlázóprogramok automatizált adatküldéséhez szükséges megoldásról a cégeknek kell gondoskodniuk. 

Hogyan segíti online számlaadat-bevallását az RSM?
A számlázási adatok olyan bizalmas információt jelentenek, amelyek kezelése megfelelő technikai és biztonsági hátteret kíván. Felhőalapú megoldással biztosítható a kimenő számlák adatainak biztonságos megküldése akár egy, akár több számlázóprogram által előállított számlák adatainak kötelező eljuttatásáról van szó. Az RSM Hungary Digital csapatának megoldása technológiai, adó-, illetve áfaszakértői tudást és tapasztalatokat ötvöz. Ennek köszönhetően a számlaadat beküldési folyamathoz szükséges technikai és szabályozási előfeltételek auditálását, a testreszabott megoldás elkészítését és annak megvalósítását teljeskörűen biztosítani képes.

Az RSM hálózat 116 országra kiterjedő nemzetközi hálózata pedig további hátteret és a már létező külföldi megoldások tapasztalataira való rálátást is biztosítja partnereink, ügyfeleink számára.

Milyen szolgáltatást kaphat az ügyfél az RSM-től? 

 • A vállalati számlázási folyamat és a kibocsátott számlák auditálása, a szabályozói előírásoknak való megfelelés ellenőrzése, a szabályozás miatt szükséges korrekciók feltárása, elvégzése.
 • Az online számlaadat-küldéshez szükséges NAV regisztráció és adatküldési tesztelés elvégzése
 • A számlaadatküldési folyamat testreszabott kialakítása a számlaprogramhoz illesztett RSM ConnecTAX megoldás implementálásával
 • SAP add-on megoldás cégünk nemzetközi SAP partnere, az SNI révén, egy integrált, könnyen telepíthető SAP bővítménnyel
 • A számlaadatküldés folyamatos monitorozása, jogszabályi változások nyomon követése, implementálása

Számlaadatszolgáltatási kötelezettségének teljesítésében keresse bizalommal szakértőinket. ConnecTAX  Invoice reporter rendszerünk működéséről, illetve az SAP add-on megoldásról pedig az alábbi összefoglalókból tájékozódhat.

ConnecTAX  - Ajánlatkérés

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

Németh Lilla

Igazgató, Adóüzletág

Telefon
  Teljes körű tájékoztatás

  Digitális csoportunk hírlevél formájában tájékoztatja ügyfeleinket az aktuális törvényi változásokról. Úgy véljük, az időben történő tájékoztatás a változásokról nagyban hozzájárul ügyfeleink pénzügyi terveinek pontosításához.

  Társaságunk szakértői rendszeresen megírják véleményüket blogunkon.

  Iratkozzon fel értesítőnkre, hogy első kézből megkapja publikált anyagainkat!

  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat