Facebook image
Szektoraink

Vám-, jövedéki és hulladékgazdálkodási tanácsadás

Vámtanácsadási, jövedéki tanácsadási és  hulladékgazdálkodási  tanácsadási szolgáltatásaink komplex segítséget nyújtanak a társaságoknak az adminisztrációs kötelezettségek elvégzésétől, egészen a szervezeti átalakításokig, legyen szó egy éppen induló vállalkozásról, vagy évtizedes tapasztalattal rendelkező nagyvállalatról.

Szakértőink a megfelelő vállalati stratégia kidolgozásával, valamint az optimalizálási lehetőségek feltárásával segítenek:

 • a nemzetközi kereskedelemmel kapcsolatosan felmerülő vámköltségek és a fizetendő vámteher csökkentésében, 
 •  az export-import  tevékenységhez szükséges vámengedélyek kezelésében,
 • a jövedékiadó-fizetési kötelezettség optimalizálásában,
 • az EPR szabályoknak való megfelelés terén  az EPR regisztrációk, az EPR nyilvántartások és EPR bevallások  esetében,
 • a kötelező visszaváltási rendszer (DRS) szabályainak való megfelelésben, az érintettek DRS-regisztrációjának megoldásában, a társaságra vonatkozó DRS kötelezettségek áttekintésében ,
 • az importáruk karbonintenzitását ellensúlyozó Európai Uniós szabályoknak történő megfelelés érdekében: a CBAM érintettség megállapításában, a CBAM jelentési és nyilatkozattételi kötelezettség teljesítésében (kalkuláció, regisztráció, adatszolgáltatás) 
 • valamint a törvényi és szabályozói előírások költséghatékony és jogszabályoknak megfelelő teljesítésében.

Miért válassza Vám-, jövedéki és hulladékgazdálkodási tanácsadás szolgáltatásunkat?
Egyedileg kialakított módszereink segítségével a gazdálkodók számára a legkényelmesebb és legrugalmasabb megoldásokat kínálva működünk közre a vámterületen könnyítéseket eredményező engedélyek megszerzésében.

Jövedéki tanácsadói tevékenységünk sikeres, hatékony és a jogszabályi előírásoknak teljes mértékben megfelelő megoldást biztosít. Hulladékgazdálkodási tanácsadás – Kiterjesztett gyártói felelősség (EPR) -tevékenységünk keretein belül komplex segítséget nyújtunk a társaságoknak, az új hulladékgazdálkodási kötelezettség teljes körű és jogszabályoknak megfelelő teljesítéséhez.

Jövedéki tanácsadói szolgáltatásaink körébe tartozik a piacra lépés tervezése és támogatása, a szükséges engedélyek megszerzése, a jövedéki biztosítékösszegek meghatározása, az adminisztrációs kötelezettségek teljesítése. Teljes körű jövedéki compliance-szolgáltatással, a hatósági ellenőrzések során történő segítő közreműködéssel, valamint a jövedéki adó visszaigénylésében is segítjük partnereinket.

Hulladékgazdálkodási tanácsadási tevékenységünk keretein belül  komplex segítséget nyújtunk a társaságoknak, az új hulladékgazdálkodási kötelezettségek; a Kiterjesztett gyártói felelősség (EPR) és kötelező visszaváltási rendszer (DRS) teljes körű és jogszabályoknak megfelelő teljesítéséhez.

CBAM – karbonvám tanácsadási tevékenységünk során teljes körű segítséget nyújtunk az érintett vállalkozásoknak az importáruk karbonintenzitását ellensúlyozó Európai Uniós szabályoknak történő megfelelésben: a CBAM érintettség megállapításában, a CBAM jelentési és nyilatkozattételi kötelezettség teljesítésében (kalkuláció, regisztráció, adatszolgáltatás).

Tevékenységük lefedi a vám és jövedéki terület mellett a KVTD (Környezetvédelmi Termékdíjjal) valamint az népegészségügyi termékadóval (Neta) kapcsolatos szolgáltatásokat is.

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

Falcsik István

Ügyvéd
Vám-, jövedéki és hulladékgazdálkodási tanácsadás, üzletágvezető

Szántó Tímea

Menedzser, Vám-, és jövedék és hulladékgazdálkodási tanácsadási üzletág

Telefon
Kérjen ajánlatot online!
  Kapcsolódó termékeink

  Termékeink a vállalkozások megfelelő döntéséhez nyújtanak segítséget! Kérdéseivel forduljon bizalommal szakértőinkhez!

  Teljes körű tájékoztatás

  Adócsoportunk hírlevél formájában tájékoztatja ügyfeleinket az aktuális adóváltozásokról, illetve az esetlegesen megjelenő adóhatósági jogértelmezésekről. Úgy véljük, az időben történő tájékoztatás a jogszabályi változásokról nagyban hozzájárul ügyfeleink pénzügyi terveinek pontosításához, valamint az adóoptimalizálásukhoz.

  Társaságunk szakértői rendszeresen megírják véleményüket blogunkon.

  Iratkozzon fel értesítőnkre, hogy első kézből megkapja publikált anyagainkat!

  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat