Facebook image
Szektoraink

Adózói képviselet támogató eljárás során

A NAV által mind gyakrabban elrendelt támogató eljárások célja az adózói önkéntes jogkövetés ösztönzése, a megelőző kockázatelemzési eljárás során feltárt ellentmondások feloldása, a hiányosságok és hibák kijavítása, szankciók alkalmazása nélkül. Az a tény, hogy az adóhatósági támogató eljárások során szankció alkalmazására nem kerül sor, korántsem jelenti azt, hogy hátrányos következmények nem származhatnak annak nem megfelelő kezeléséből! Az együttműködés hiánya vagy a NAV által javasolt önellenőrzés és korrekciók mellőzése egy későbbi adóellenőrzési eljárást indukálnak, amelyet nem szerencsés „fekete ponttal” kezdeni. 

Miért válassza adózói képviselet támogató eljárás során szolgáltatásunkat?
Érdemes minden ésszerű intézkedést megtenni annak érdekében, hogy megelőzhető legyen egy adóellenőrzés elrendelése, amely a legtöbb esetben bíróság előtti jogvitává fajul. A sikeres jogérvényesítés szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír, hogy az adózó álláspontja, érvei a kezdetektől fogva – már az adóellenőrzést megelőző eljárásokban – is szakszerűen legyenek képviselve.

Komplex adójogi problémák kezelése és az adóhatósággal történő hatékony kommunikáció érdekében szükség van egy, az adózót támogató szakértőkből álló csapatra, amely átfogó és alapos ismeretekkel rendelkezik az adózási jogszabályok terén, értve ez alatt mind a magyar, mind pedig a nemzetközi, továbbá Európai Uniós joganyagot és ítélkezési gyakorlatot.

Tanácsadóink értik az adózó igényeit, preferenciáit és gyakorlati tapasztalatuk alapján ismerik az adóhatósági gondolkodás logikáját, az adóellenőrzés menetét, főbb irányait, valamint képesek az eljárás során felmerülő adózási kérdésekben konstruktív párbeszéd kialakítására a hatóság ügyintézőivel.

A támogató eljárás során nyújtott szolgáltatásaink keretében tapasztalt munkatársaink a segítségére lehetnek:

 • Az adóhatósági eljárás során feltárt kockázatok menedzselésében
 • Gördülékeny párbeszéd kialakításában az adóhatósággal 
 • Az optimális végeredmény elérésében
Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

Fajcsák Gábor

Partner, Adóüzletág-vezető

dr. Bulátkó Ottó

Menedzser, Adóüzletág

Telefon
Kérjen ajánlatot online!
  Teljes körű tájékoztatás

  Adócsoportunk hírlevél formájában tájékoztatja ügyfeleinket az aktuális adóváltozásokról, illetve az esetlegesen megjelenő adóhatósági jogértelmezésekről. Úgy véljük, az időben történő tájékoztatás a jogszabályi változásokról nagyban hozzájárul ügyfeleink pénzügyi terveinek pontosításához, valamint az adóoptimalizálásukhoz.

  Társaságunk szakértői rendszeresen megírják véleményüket blogunkon.

  Iratkozzon fel értesítőnkre, hogy első kézből megkapja publikált anyagainkat!

  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat