Facebook image

Összesen 1392 bejegyzés

Transzferár és szokásos piaci ár

A transzferárazással kapcsolatban a két leggyakrabban előforduló fogalom a transzferár és a szokásos piaci ár. Így először azt vizsgáljuk, hogy mit is értünk e két fogalom alatt.

Tovább

Környezetvédelmi termékdíj 2013

2013. február 15-től a termékdíjjal kapcsolatos kötelezettségek visszakerülnek az Adóhatóság hatáskörébe, és ezek ellenőrzése is az Adóhatóság feladata lesz. 2013. február 14-ig a környezetvédelmi-termékdíjjal kapcsolatos bevallást, befizetéseket, illetve pótlást és önellenőrzést Vámhatóság felé kell megtenni, azt követően pedig az Adóhatóság felé.

Tovább

Az idén is sok hosszú hétvégén pihenhetünk

Épp hogy csak túl vagyunk az első teljes munkahéten, amikor az év végi hosszú pihenés után próbáltuk újra felvenni a munkahelyi ritmust, mégis sokan már a következő hosszú hétvégét várják. Nézzük, hogyan alakulnak az ünnep- és pihenőnapok 2013-ban!

Tovább

Jelentenünk kell, ha sok készpénzzel utazunk

Nem tilos megtakarított pénzünket zsebre tenni és elutazni – de ha 10 000 eurót meghaladó összegű készpénzt, vagy ennek megfelelő összértékű készpénz-helyettesítő eszközt (értékpapírt, kötvényt, részvényt, stb.) hozunk be az EU területére (vagy viszünk onnan ki),írásos nyilatkozatot kell adnunk a vámhatóságnak.

Tovább

Cafeteria 2013: minden, amit tudni érdemes

Az idén növekszik a béren kívüli juttatások adóterhelése, de több juttatás esetében is pozitívan változnak a feltételek. Összegyűjtöttük a béren kívüli juttatásokat és az egyes meghatározott juttatásokat érintő legfontosabb adóváltozásokat.

Tovább

Áfa-változások 2013-ban – a permanens forradalom árnyékában

Az utolsó pillanatban jóváhagyott adótörvény-módosítások 2011-es sikerén (?) felbuzdulva 2012 decemberében sem kímélték magukat a törvényhozók: amíg a többség pihent, ők megfeszített munkával hatályba lépésük előtt módosították a 2013. évi adótörvények legtöbbjét: a társadalombiztosítási- és a nyugellátásokról, a társasági, a forgalmi és a biztosítási adóról, az EVA-ról a KATA-ról és a KIVA-ról, a számviteli törvényről és az adózás rendjéről szóló törvényről, illetve a pénzügyi tranzakciós törvényről csak december 22-én, szombaton tudhattuk biztosan, hogyan változnak az idéntől.

Tovább

Kiemelt témák