Facebook image

Összesen 67 bejegyzés

Az Áfa-törvény várható változásairól röviden

Május 3-án benyújtásra került az Országgyűléshez a T/10537 számú törvényjavaslat, amely mind az idei évtől, mind 2017-től, illetve 2018-tól tervezett áfához kapcsolódó változásokat tartalmaz. Függetlenül attól, hogy az említett normaszöveg még csak tervezet, mindenképpen érdemes azt már most röviden áttekinteni, hiszen az áfa változások irányát az már mindenképpen mutatja.

Tovább

Időszaki elszámolású ügyletek – változó szabályok

Ahogy arról a „Módosulnak az időszaki elszámolású ügyletekre vonatkozó áfa szabályok” című bejegyzésünkben már írtunk, a könyvviteli, könyvvizsgálati és adó tanácsadási szolgáltatást végző adóalanyok időszakos elszámolású ügyleteire, 2015. július 1-től új szabályok kerültek bevezetésre.

Tovább

5 százalékos áfa kulcs vs. CSOK

Ahogy arról korábbi blog bejegyzésemben írtam a 2016. január 1-től bizonyos új építésű lakások (többlakásos lakóingatlanok esetében maximum 150 négyzetméteres hasznos alapterületű lakások, egylakásos lakóingatlanok esetében (pl. családi házak) 300 négyzetméteres hasznos alapterületű lakások) értékesítésére a jogalkotó kedvezményes 5 százalék áfa mértéket vezetett be.

Tovább

Kiemelt témák