Facebook image

Összesen 90 bejegyzés

Jövedéki és forgalmi adó változások

A parlament elé beterjesztett adócsomagban foglaltak szerint az Országgyűlés által 2016. június 7-én elfogadott új jövedéki szabályozás nem lép életbe az eredetileg tervezett időpontban, 2017. január 1-én. A törvényjavaslat szerint az áfa alanyi adómentesség értékhatára is változik, 6 millióról 8 millió forintra emelkedik.

Tovább

Új EKÁER módosítás

2016. október 13-tól a 2500 kg/5 millió forintos EKAER mentesség már a nem útdíjköteles gépjárművekre is vonatkozik.

Tovább

EKAER változás – jogalkotási hiba vagy tudatos jogalkotás?

2016. augusztus 1-től megváltoztak az adózás rendjéről szóló törvény EKAER-re vonatkozó rendelkezései, amely jelentősen kiterjesztette az EKAER bejelentésre kötelezettek körét. A NAV a féléves adóhatósági tapasztalatok összegzése során megerősítette hogy e területre kiemelt figyelmet fordít. A célzott kiválasztások egyre inkább a valós idejű adatokra, így az az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszer (EKAER),adataira is épülnek. Az EKAER-t érintő változás az Art. törvényben jelent meg, miközben az EKAER rendelet szövege nem változott.

Tovább

BREXIT – milyen hatással lehet egy magyar vállalkozás életére?

A 2016. június 23-i referendum eredményeképp az Egyesült Királyság szavazói lerakták a voksukat amellett, hogy kilépnének az EU kötelékéből. Várhatóan 2020-ig nem történik változás a közösségi HÉA (áfa) rendszerében ennek hatására, de már most érdemes a következményeket számba venni.

Tovább

A Pokemonok és az áfa

Az utóbbi napokban Magyarországra is megérkezett minden idők legsikeresebb okostelefonos játéka, a kiterjesztett valóságra (AR) épülő Pokemon GO. Jelen bejegyzésben ezen a tömegeket megmozgató mobil alkalmazáson keresztül szeretnénk bemutatni, hogyan és milyen szabályozás alapján fizetnek adót a Magyarországon is tevékenykedő digitális piaci szereplők.

Tovább

EKAER változás 2016. augusztus 1-től!

A ma életbe lépő EKAER változásokkal kapcsolatban gyakori kérdés, hogyan függ össze a szabályozásban szereplő két tömeg adat: a 3,5 tonna és a 2,5 tonna. Bejegyzésünk erre a kérdésre ad választ.

Tovább

Kiemelt témák