Facebook image

Összesen 17 bejegyzés

Vasárnapi munkavégzés: a szombat ilyenkor pihenőnap

Az egyenlőtlen munkaidő-beosztás nem teszi lehetővé a vasárnapi rendes munkaidőben történő foglalkoztatást - a 2012. július elején hatályba lépő új Munka törvénykönyvében már szerepel ez a fontos változás. Alapesetben a vasárnapi munkavégzés önmagában nem jelent heti pihenőnapon történő munkavégzést, vagyis nem minősül rendkívüli munkaidőnek.

Tovább

Vasárnapi munkavégzés: napi 11 óra üzemidő mellett belefér!

A rendes munkaidő nem terjed ki a vasárnapokra és a munkaszüneti napokra – többek között ez az újítás szerepel a 2012. július 1-től életbe lépő Munka Törvénykönyvében.  Nyártól tehát a munkavállaló ezeken a napokon csak kivételes, a törvény által meghatározott esetekben kötelezhető rendes munkaidőben történő munkavégzésre.

Tovább

A jogszerűség próbája is a próbanap

Akár egy nap alatt is bebizonyosodhat, ki a legmegfelelőbb munkavállaló egy adott pozícióra! - ez az elgondolás húzódik meg az úgynevezett „próbanap” általánossá válása mögött. A próbanap alkalmazásának elterjedése annak ellenére jellemző, hogy a munkavállaló képességeinek megismerésére alapvetően a „próbaidő” intézménye szolgál. Ennek ellenére  egyre elterjedtebb az az eset, hogy az ideális jelöltet/jelölteket csupán egy próbanapra hívja be a lehetséges jövőbeni munkáltató mindenféle adminisztráció elvégzése nélkül.

Tovább

Szerep vagy nem szerep? – Légy hű magadhoz az állásinterjún is!

A 90-es évek közepén, mikor az első állással kapcsolatos találkozómra igyekeztem, a munkamegbeszélés szóösszetételt használtam – lehet, helytelenül – de a munkaerőpiaci interjúzás fogalmára csak akkor csodálkoztam igazán rá, mikor egy személyzeti tanácsadó iroda munkatársa felhívott, hogy fáradjak be hozzájuk interjúra. Az interjú szóról eddig teljesen más fogalmaim voltak, és mivel ezt a helyzetet egyáltalán nem ismertem, így azt tudtam képviselni, aki akkor éppen voltam. Saját magamat.

Tovább

Értékes tapasztalatokat lehet szerezni a közszférában

Vezető pozícióban mind tapasztalatszerzés, mind juttatások tekintetében kifejezetten előnyös lehet néhány évet a közszférában eltölteni, ugyanakkor számítani kell arra, hogy a versenyszférától teljesen eltérő munkaszervezés és munkahelyi logika miatt hosszabb idő után már nehézkessé válhat a visszatérés egy céghez, vállalathoz. Röviden így összegezhetők azok a tapasztalatok, amelyekről a mind a köz-, mind a versenyszférát „kipróbált” szakemberek számoltak be az RSM DTM kutatásában. A felmérésben arra kértük a résztvevőket, hogy személyes tapasztalatuk alapján alapvető témakörök szerint hasonlítsák össze a két szektor működését.

Tovább

Elindult a gyakornoki programunk!

Az RSM DTM Hungary Zrt. nemcsak a többéves szakmai tapasztalattal bíró, szakmájuk iránt elhivatott szakemberek számára hirdet lehetőségeket, hanem szélesre tárja kapuit pályakezdők, illetve végzős, gyakornoki helyet kereső hallgatók számára is. Elindult ugyanis az RSM DTM hivatalos gyakornoki programja.

Tovább

Kiemelt témák