Facebook image

Bohács Bernadette

HR Üzletágvezető

Tapasztalt HR-szakemberként 2024-ben csatlakozott az RSM csapatához, és közel 30 év széleskörű tapasztalattal rendelkezik a HR-menedzsment területén.
Pályafutása során sikeresen vezetett HR csapatokat start-up és nemzetközi vállalatoknál, Magyarországon és külföldön.
Szakértelme a HR funkciók széles skálájára terjed ki, beleértve a stratégiafejlesztést, vezetés támogatást, tanácsadást, szervezetfejlesztést, tehetséggondozást, a teljesítménymenedzsmentet, motivációt. Juttatási rendszerek, megtartási és képzési programok kialakítását.

Az RSM-nél jelenleg a HR Tanácsadás és Szolgáltatások üzletág vezetőjeként támogatja az ügyfeleket a HR-folyamatok innovatív megoldásaival. Különösen elkötelezett az automatizálás, a folyamatos fejlesztés és az élvonalbeli gyakorlatok bevezetése irányában az általános üzleti teljesítmény fokozása érdekében.

Elkötelezett a kiválóság és az együttműködés kultúrájának előmozdítása iránt, hogy kreatív megoldásokat találjon az összetett HR-problémákra az üzleti sikeresség érdekében.

Telefon
Bohács Bernadette témái

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet növekedését, fejlődését és sikereit. A vállalatok az elvárt, dinamikus fejlődés és megoldások érdekében ezért a belső HR osztály mellett (vagy annak hiányában) egyre inkább igénylik külső HR szakértő közreműködését.

Tovább

Kiszervezett HR szolgáltatások (HR Outsourcing) - Mikor éri meg?

A folyamatosan fejlődő üzleti világban egyre több nemzetközi és hazai vállalat szervezi ki a HR folyamatait külső HR szolgáltató partnerekhez. Ezt a stratégiai döntést számtalan tényező indokolhatja, a költséghatékonyságtól és a létszám korlátoktól kezdve a speciális szakértelem szükségességén át a jogi megfelelés biztosításáig.

Tovább