Facebook image

Összesen 56 bejegyzés

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok!

Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására megnyílt a lehetőség a napokban. A hiteleket a köztartozásmentes, legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások igényelhetik.

Tovább

Cégérték a Chelsea deal apropóján

Ritkán kerül sor fire-sale-re az értékes futball klubok körében, de a gazdasági szankciók most ki kényszerítik a Chelsea azonnali eladását. Cégeladás szempontjából is érdekes ezt a tranzakciót elemezni, mely minden klasszikus lépésen végigpörög rendkívüli sebességgel.

Tovább

Egyre inkább a felhasználószám az úr a cégértékelésben - Felhasználók, bevétel, cégérték

Cégértékelés során a valós piaci érték megállapításának legfőbb célja, hogy azonosításra kerüljenek a céltársaság értékvezérlői. A napjainkban egyre közkedveltebb, előfizetői konstrukcióban működő IT-szolgáltatóvállalatok mellett egyre több, más iparágban tevékenykedő társaság tér át részlegesen/teljes mértékben havidíjakon alapuló megoldásokra is (Nespresso, MOL carsharing szolgáltatások).

Tovább

COVID és cégvásárlási piac – felpörgés 2021-re?

A COVID-19 járvány az M&A piacra is kedvezőtlen hatást gyakorolt 2020-ban. A kezdeti sokk után a befektetők alkalmazkodtak az „új normálishoz” és ezzel folytatódtak a tranzakciók 2020 második felében. A gyors alkalmazkodás ellenére Európában csökkent a tranzakciók száma tavaly, míg 2021-re újra lendületet kaphatnak a cégvásárlások.

Tovább

Felpöröghetnek a cégvásárlások az egészségügyben

A COVID járvány hatásai és a gazdasági visszaesés egyenlőtlenül érintette az egészségügyi szektor egyes ágazatait. A cégvásárlások terén 2021-től új lendületet kaphat az egészségügy területe, a kivárási periódus után újra felértékelődhet az ágazat.

Tovább

Kiemelt témák