Facebook image
Almási Levente, Partner, M&A, Cégértékelés üzletágvezető

Almási Levente

Partner
M&A, Cégértékelés, Vállalatfinanszírozás üzletágvezető

Almási Levente az RSM Hungary M&A és cégértékelési üzletágának partnere, vezetője. Több mint 18 éves tapasztalattal rendelkezik a vállalati akvizíciók, és értékesítések, vállalatértékelések előkészítése és megvalósítása terén.

Tapasztalatai a vállalati tranzakciók széles körére kiterjednek, hazai és regionális cégvásárlások és üzletrész értékesítések előkészítését, pénzügyi/tőkepiaci struktúrák kidolgozását és megvalósítását irányította. Számos vállalatértékelési projektet vezetett különféle szektorokban, részt vett autó- és acélipari; kis- és nagykereskedelmi, IT, egészségügyi, szolgáltatóipar, gyártó- és építőipari tranzakciókban egyaránt. Szakmai kapcsolatrendszere a hazai középvállalatok menedzsment és tulajdonosi körét, illetve a pénzügyi és intézményi befektetők széles körét lefedi.

Levente az Oxford Brookes Univesity (UK) képzésén aranydiplomával diplomázott, majd Bank és Pénzügyi MBA diplomát szerzett a CEU és a Case Western Reserve University (USA) közös képzésén.

Telefon
Almási Levente témái
Almási Levente

Befektetés: ügyeljen a befejezetlen termelés számviteli elszámolására!

A Számviteli törvény értelmében 2020 január 1-től kezdve számos gyártó cég befejezetlen termelése, félkész- vagy készterméke eltűnt készleteiből, és már az éves árbevételben kerül elszámolásra. Az elszámolás változása új szemléletmódot igényel a befektetők részéről: sok esetben szükségessé válik az árbevétel és készletérték mögé tekinteni. Az esetleges kockázatok felismerésében a befektető számára a pénzügyi átvilágítás segíthet.

Tovább
Almási Levente

Vállalatfelvásárlási aktivitás 2023 – M&A kilátások 2024

A közép-kelet-európai M&A piac erősen ellenállt az infláció, magas kamatok és bizonytalanság által generált hatásoknak és összességében kedvezőbb számok jellemezték a nyugati helyzethez képest 2023-ban. Az M&A piac aktivitása 2023 második félévében kifejezetten fellendült, 40%-kal nagyobb értéken adtak el vagy vettek céget a piacon az első félévhez képest.

Tovább
Almási Levente

Befolyásolja-e a referenciakamat a hazai vállalkozások cégértékét?

A napokban megjelent sajtóértesülések* szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium fontolgatja a referenciahozamok újragondolását a forint alapú hitelpiac fellendítésének céljából. A kamatok alapjául szolgáló referenciakamat jelenleg az 1 vagy 3 hónapos Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatlábhoz (BUBOR) igazodik, melyet felválthatnak a lejárathoz illeszkedő Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) hozamai, ezáltal csökkentve a kamatkötelezettségek mértékét. Vajon az alapkamatok rövidtávú változása, a hitelpiac esetleges fellendülése milyen hatást gyakorol a magyar vállalkozások értékére?

Tovább
Almási Levente

KKV finanszírozási lehetőségek 2024

A hazai KKV szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő, amelyből néhányat az alábbi blogbejegyzésünkben mutatunk be

Tovább
Almási Levente

Vállalatfelvásárlási aktivitás a válságok árnyékában

A 2022-es év során a vállalatfelvásárlási piacon is a mindennapi életben tapasztalt kihívásokkal kellett szembenézni: emelkedő infláció és energiaárak, egy európai háború miatti bizonytalanság. Ennek ellenére a 2022-es évet az elemzők még kiemelkedően ellenálló évként értékelték. Tekintsük át hogyan teljesített a 2023-as év első negyedéve.

Tovább
Almási Levente

Széchenyi MAX+: a KKV-k kedvező hitele

2022-ben a magyar KKV szektor jelentős nehézségekbe ütközött a megengedhető külső finanszírozás megszerzése során. A Magyar Kormány a Széchenyi Kártya Program MAX (SZKP MAX) keretében próbálta a gazdaságot tovább élénkíteni alacsony, fix kamatozású hitelekkel: 2023-ra megduplázta, 290 milliárd forintra emelte a keretösszeget. Az intézkedés elsődleges célja, hogy segítséget nyújtson a vállalkozásoknak ahhoz, hogy a jelenlegi magas kamatkörnyezetben is olcsó forrásokhoz jussanak.

Tovább