Facebook image
Mentés

Itt az új Széchenyi hitelprogram kis- és középvállalatoknak

Július 1-től elérhető a Széchenyi Kártya MAX program, mely hét államilag támogatott hitelkonstrukciót kínál kis- és középvállalatok számára.

A Széchenyi Kártya GO kifutása után a hitelprogram 2022. július 1-től MAX néven folytatódik. Az új program keretein belül hét államilag támogatott hitel elérhető a kis- és középvállalkozások számára. A hitelek kamatai emelkedtek a GO programhoz viszonyítva, azonban még így is sokkal kedvezőbb finanszírozási lehetőséget nyújtanak a piacon elérhető, államilag nem támogatott, hitelekhez képest. 

A MAX program a korábbiakhoz képest két új terméket tartalmaz:

  1. A Széchenyi Energiakártya az energiaválság által érintett vállalkozások számára kínál kedvező szabad felhasználású folyószámlahitelt,
  2. míg a Széchenyi Beruházási Hitel MAX keretében egy új hiteltípus jelenik meg aminek a célja az energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő beruházások elősegítése.

A Széchenyi Kártya Program MAX konstrukciói elérhetőek 1 milliótól akár 400 millió forint hitelösszegig, a teljes futamidő alatt fix kamattal, a kormány által biztosított kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatással.

Fix kamatozású hitel likviditási gondok ellen

A fizetési nehézségek enyhítésére szolgáló konstrukciók maximum 250 millió forint hitelösszegig, maximum 3 évre, évi fix 3,5 százalékos ügyfélkamattal igényelhetőek. Energiakártya igénylése esetén a kamat azonban mindössze 1 százalék.

Elérhető konstrukciók

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX a napi működési költségek biztosítására szolgál.

A Széchenyi Energiakártya az energiaválság által érintett vállalkozások számára kínál folyószámlahitelt évi fix 1 százalékos kamatozással.

A Széchenyi Likviditási Hitel MAX a vállalkozás napi működéséhez szükséges forgóeszközök beszerzéséhez igényelhető.

Vállaltfinanszírozási tanácsadás
RSM Hungary

Akár 400 millió forint felvásárlások finanszírozásához

Egy sikeres vállalkozás életciklusában általában eljön az a pont, amikor felmerül a külső bővülés gondolata: legyen az részesedés vagy egy másik cég teljes felvásárlása. Az akvizíció hitelből történő finanszírozását akkor érdemes átgondolni, ha az ügyletből származó megtérülés a hitel adósságszolgálatánál nagyobb.

Az akvizíció a Széchenyi Kártya Program MAX keretein belül is akár 10 éves futamidőre, maximum 400 millió forint hitelösszeg erejéig finanszírozható.

Elérhető konstrukciók

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX keretében évi 1.5 százalékos fix kamattal az alábbi hitelcélok finanszírozhatók:

  • klasszikus beruházási célok (új és használt gép, berendezés, ingatlan, tárgyi eszköz beszerzés),
  • hitelkiváltás,
  • üzletrészvásárlás,
  • agrár célú beruházások megvalósítása.

A konstrukción belül az energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő beruházások évi fix 0,5 százalékos kamatozással finanszírozhatók.

Akvizíciós tanácsadás
rsm hungary

A Széchenyi Mikrohitel MAX a mikro- és kisvállalkozások beruházási céljainak megvalósítását támogatja. Kamata mindössze évi fix 1 százalék, a maximális hitelösszeg ebben az esetben azonban 50 millió forint 10 éves futamidőre.

A Széchenyi Lízingkonstrukció MAX a befektetett eszközök pénzügyi lízing keretében történő finanszírozására szolgál, legyen szó akár új vagy használt haszongépjárművekről, gépekről, berendezésekről. A lízing kamata fix 3,5 százalék, a maximális hitelösszeg 400 millió forint 10 éves futamidőre.

A Széchenyi hitelkártya MAX program részletei kattintás után elérhetőek.

Letöltöm a dokumentumot

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom