Facebook image
Mentés
RSM Hungary

Ismert vám- és jövedéki szakemberrel bővíti adótanácsadási üzletágát az RSM Hungary

Szeptembertől Dr. Falcsik István vezetésével vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadással bővíti adótanácsadási üzletágát az RSM Hungary. Falcsik István üzletágvezetőként csatlakozott az RSM Hungary csapatához. Ezzel a társaság adótanácsadási szolgáltatása teljes körűvé vált, felöleli a vállalati szféra számára legfontosabb adóterületek teljes spektrumát.

Az RSM Hungary vám-, jövedéki- és termékdíj-szolgáltatása keretében átfogó segítséget nyújt az évtizedes tapasztalattal rendelkező nagyvállalatoktól egészen az induló vállalkozásokig a cégek széles körének, a szervezeti átalakítások stratégiai koncepciójának kidolgozásától az adminisztrációs kötelezettségek elvégzéséig.  

Falcsik István több mint 20 éves pályafutásának felét a közigazgatásban, felét pedig az üzleti szférában töltötte. 2012 és 2016 között a Deloitte speciális indirekt adókkal (vám, jövedék, környezetvédelmi termékdíj, energiaadó, NETA) foglalkozó csoportjának munkáját irányította. Jelentős tapasztalattal rendelkezik a vám és jövedéki adók területéhez tartozó tanácsadásokban, vám és jövedéki utóellenőrzések kezelésében, hatósági egyeztetésekben. Éveken keresztül a Vám- és Pénzügyőrség különböző területein dolgozott, majd a pénzügyi és gazdasági bűncselekmények nyomozását végző vámnyomozó hivatalt irányította. Adótanácsadói tevékenységén túl, mint büntetőjogi tapasztalatokkal rendelkező ügyvéd, nagy gyakorlattal rendelkezik a gazdasági büntetőjogban és az ahhoz kapcsolódó vezetői felelősséggel összefüggő tanácsadásban és jogi képviseletben. 

„Az évek óta folyó jogalkotási munka eredményeként elkészült jövedéki szabályozás a jövő év elején lép életbe. Az érintett társaságoknak a 2017. januárig rendelkezésre álló időszakban fel kell készülniük az átállásra, mert az utóbbi idők legjelentősebb változása fog bekövetkezni a jövedéki adó területén” – mondta el Falcsik István, az RSM Hungary üzletágvezetője. 


    Kapcsolódó bejegyzéseink